1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yükseliş söke söke ŞAMPİYON
Yükseliş söke söke ŞAMPİYON

Yükseliş söke söke ŞAMPİYON

Hentbol Gençler Ligi’nde kadınlarda UKÜ, erkeklerde de Yükseliş ligi şampiyon tamamladı

A+A-

Eren ŞİŞİK

KKTC Hentbol Federasyonu tarafından organize edilen Hentbol Gençler Ligi’nde kadınlarda Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ), erkeklerde ise Yükseliş rakiplerini mağlup ederek şampiyon oldu. Kadınlar finalinde UKÜ, Yakın Doğu Üniversitesi’ni (YDÜ) 32-13’le geçerken, erkekler finalinde ise Yükseliş, UKÜ karşısında sahadan 30-25’lik galibiyetle ayrılarak şampiyon oldu.

UKÜ’den “namağlup” şampiyonluk
Hentbol Genç Kadınlar Ligi finalinde turnuvanın favorisi UKÜ ile ligin güçlü ekiplerinden YDÜ karşı karşıya geldi. Karşılaşmada müthiş bir oyun çıkaran UKÜ, maçtan 32-13’lük skorla ayrılarak rahat bir şampiyonluk elde etti. UKÜ grup maçları ve play-off da dahil olmak üzere tüm maçlarını kazanarak namağlup şampiyon oldu.

Rakibine fark attı
Atatürk Spor Salonu’nda oynanan final karşılaşmasına hızlı başlayan ekip UKÜ oldu. Maçın başında rakibine karşı büyük bir üstünlük kuran UKÜ takımı, farkı erkenden açtı ve rakibinin tüm gol silahlarını durdurmayı başararak şampiyon oldu. UKÜ’de takımın yıldız ismi Büşra Çete kaydettiği 9 golle final maçının en skorer oyuncusu olurken, Betül Çamlı da oynadığı güzel oyun ve attığı 5 golle galibiyette önemli rol oynadı.

Yükseliş ipi göğüsledi
Hentbol Genç Erkekler Ligi finalinde ise ligin denk güçlere sahip iki ekibi Yükseliş ile UKÜ takımları karşı karşıya geldi. Grup maçlarında birbirilerini 1’er kez mağlup eden iki ekibin mücadelesinde gülen taraf maçı 30-25 kazanan Yükseliş takımı oldu. Çekişmeli bir karşılaşmaya sahne olan erkekler finalinde rakibine karşı daha iyi hazırlanan UKÜ yıldız isimleriyle şampiyonluğa uzanmasını bildi.

Rakibini hızlı hücumlarla vurdu
Erkekler finalinde karşılaşmaya çok hızlı başlayan ekip Yükseliş oldu. Yakaladığı kontra ataklarla rakibi karşısında farkı erken açan Yükseliş takımı devre 4 sayı farkla önde tamamladı. İkinci devrede toparlanma sinyalleri veren UKÜ karşısında iyi direnen Yükseliş maçın son dakikalarında bulduğu gollerle farkı da açtı ve şampiyonluk ipini göğüsledi. Yükseliş takımında Sami Jacob kaydettiği 7 golle galibiyette önemli rol oynarken Yusuf Can Sert de 6 golle galibiyetin mimarlarından oldu.

Kral ve kraliçeler de belli oldu
Genç Kadınlar Ligi’nde UKÜ’nün golcü isimleri Büşra Çete, Ayşe Şahin ve Melisa Özer ligi gol kraliçesi olarak tamamlarken, Genç Erkekler Ligi’nde de Mağusa Gelişim Akademisi’nin (MGA) gol silahı Cafer Karamansoylu ligi gol kralı olarak tamamladı.

Bu haber toplam 1508 defa okunmuştur