1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Yükseköğrenimde güç birliği
Yükseköğrenimde güç birliği

Yükseköğrenimde güç birliği

Uluslararası Final Üniversitesi ile Girne Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı

A+A-

Uluslararası Final Üniversitesi ile Girne Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Uluslararası Final Üniversitesi’nde gerçekleştirilen imza töreniyle Uluslararası Filan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak ve Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu protokole imza koydu. Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprak’a nezaket ziyaretinde bulunan Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş da imza töreninde bulunarak iki üniversite rektörünü kutladı. İki üniversite arasında imzalanan işbirliği protokolüyle, akademik ve kültürel alanlarda karşılıklı işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Uluslararası Final Üniversitesi ile Girne Üniversitesi arasında imzalanan söz konusu protokol, öğrencilerin eğitim ve araştırma amaçlı değişimi, karşılıklı kısa dönem programlar, öğretim ve araştırma için akademik personel değişimi yanında araştrıma projeleri ve yayınlarda işbirliği, ortak seminerler, konferanslar, diğer bilimsel etkinliklerin düzenlenmesi ve ortak kültürel etkinlikler düzenlenmesini içeriyor.

ÖZTOPRAK: GÜÇ BİRLİĞİ YAPARAK ÜLKEMİZE HİZMET EDİYORUZ

İmza töreninde konuşan Uluslararası Final Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Y. Öztoprak, eğitime ve toplumlarına hizmet için var olan üniversitelerin güç birliği yaparak hizmetlerini çeşitlendirmesine önem verdiklerini ifade ederek, bu nedenle gerek yurt içi gerekse yurt dışındaki diğer üniversitelerle işbirliği yaptıklarını kaydetti. Girne Üniversitesi’yle imzalanan bu protokolün iki üniversitenin de akademik çalışmalarına güç katacağını belirten Öztoprak, aynı bölgede hizmet veren üniversiteler olarak bölgeye de katkılarının olacağına inanç belirtti.

SALİHOĞLU: ÜNİVERSİTELER ÜLKENİN GELİŞMESİNE KATKI KOYUYOR

Girne Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlkay Salihoğlu da imza töreninde yaptığı konuşmada, adamızda kurulan üniversitelerin ülkenin gelişmesine ve hedeflerine ulaşmasına katkı koyduğunu ifade etti. Uluslararası Final Üniversitesi’yle işbirliği protokolü imzalamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Salihoğlu,   iki kurum arasında ileriye yönelik hedeflere ulaşmada bu protokolün bir temel oluşturacağını ifade etti.

Bu haber toplam 2367 defa okunmuştur