1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yüksek Öğrenim Kurumları sınavında değişiklikler yapıldı
Yüksek Öğrenim Kurumları sınavında değişiklikler yapıldı

Yüksek Öğrenim Kurumları sınavında değişiklikler yapıldı

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’yla ilgili kaygıları azaltıcı yönde değişiklikler yapıldığını söyledi.

A+A-

 Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’yla ilgili kaygıları azaltıcı yönde değişiklikler yapıldığını söyledi.

Öztürkler, Türkiye Yükseköğretim Kurulu’nun dünkü Yükseköğretim Kurumları Sınavı ile ilgili alınan kararlar hakkında yazılı açıklama yapıldı. Öztürkler, “Yükseköğretim Kurulu yeni ölçme ve değerlendirme sistemine “tedrici geçişi” de dikkate alarak, öğrencilerin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde birtakım değişiklikler yapmıştır” dedi.

Öztürkler, Yükseköğretim Kurulu  tarafından Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın birinci oturumunun (Temel Yeterlilik Testi) 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah, ikinci oturumunun 24 Haziran 2018 Pazar günü sabah, Dil sınavının ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildiğini kaydetti.

Ziya Öztürkler, şöyle devam etti:
“İkinci oturumda ve dil sınavında, sınav uygulaması ve soru şekli açısından herhangi bir değişikliğe gidilmezken Temel Yeterlilik Testi  sınavında öğrencilerin temel yeterliliklerinin esas alındığı Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak da 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) sorulması kararlaştırılmıştır. Bu düzenleme ile TYT sınavının  toplam 120 sorudan oluşmasına karar verilmiş ve sınav süresi de 135 dakika olarak belirlenmiştir. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerindeki soru adetleri, ders saatleri yoğunluğuna göre değil, öğrencilerin temel yetkinliklerinin oluşmasına katkı sağlayan bilim alanlarına göre  mümkün olduğunca eşit olarak dağıtılmıştır.”

TYT’nin ilk kez uygulanacak olması dikkate alınarak, adaylar tarafından daha iyi anlaşılabilmesi ve tereddütlerin oluşmaması için örnek soruların, ÖSYM tarafından en kısa sürede paylaşılacağını da belirten Öztürkler, “Sınavların uygulanmasına ilişkin usul ve esasların  ilgili kurumun açıklamaları doğrultusunda ve  güncel olarak  www.mebnet.net adresi aracılığı ile de öğrencilerimize duyurulacağını bir kez daha hatırlatır Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi olarak tüm adaylarımıza başarılar dileriz” dedi.

Bu haber toplam 1978 defa okunmuştur
Etiketler :