1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Youthopia İnsan Hakları Eğitimleri başliyor…
Youthopia İnsan Hakları Eğitimleri başliyor…

Youthopia İnsan Hakları Eğitimleri başliyor…

Youthopia projesi kapsamında yapılan insan hakları eğitimleri yapılıyor.

A+A-


Mağusa Gençlik Merkezi (MAGEM) ve Youth Power işbirliğinde gerçekleştirilen ve Avrupa Birliği tarafından finance edilen Youthopia projesi kapsamında yapılan insan hakları eğitimleri yapılıyor.
Mağusa ve Lefkoşa’da eş zamanlı olarak gerçekleştirilecek olan eğitimler eş zamanlı olarak iki grup şeklinde yapılacak. Birinci grup eğitimleri 5-6-7 Ocak tarihinde, ikinci grup eğitimleri ise 8-9-10 Ocak tarihlerinde yapılacak. Eğitimler İngilizce olacak ancak eğitimlere katılım için herhangi bir ücret talep edilmeyecek.
Eğitimlere çalışanların katılmasının da mümkün olması açısından 17.30’da başlanacak. Mağusa’daki eğitimler MAGEM’in Surlariçi, Bandabuliya’daki binasında yapılacak. Lefkoşa’daki eğitimler ise ara bölgede yer alan CCMC’de yapılacak.
Youthopia proje yöneticisi Seziş Thompson, yapılacak olan eğitimler gençlerin insan hakları konusunda bilinçlerini arttırmayı hedeflediğini söyledi. Thompson, üç gün sürecek olan eğitimler aracılığıyla, önce insan hakları üzerine ihtiyaç odaklı bilgilendirme yapılacağını, daha sonra da Youthopia projesi dahilinde sağlanacak olan hibe programı konusuna yönelik çalışmaların gerçekleştirileceğini belirtti.
MAGEM İnsan Hakları Birimi sorumlusu Mustafa Öngün ise, söz konusu eğitimlerin insan haklarına yönelik gençlik odaklı bilgilendirmeye olanak sağlayacağını söyledi. Öngün, insan haklarını evrensel bir bakış açısıyla ele alıp, onu bölgesel koşullara göre yeniden kurgulamanın öneminden bahsetti. Amaçlarının teori ile pratiği birleştirecek araçları gençlere sağlamak olduğunu söyledi.
Bundan bir süre önce MAGEM İnsan Hakları eğitimlerine katılan Hasan Bereket ise kendisinin öğrenci olduğunu ancak bölümü nedeniyle insan haklarına yönelik herhangi bir ders alamadığını söyledi. Bu sebepten dolayı, yapılan eğitimlerin müfredat dışı olmasından da dolayı, kendisi için son derece faydalı olduğunu belirtti.
Youthopia proje ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre konu ile ayrıntılı bilgiye mustafa@youthopia.org veya sezis@youthopia.org adresleri ile yazışarak veya 00905428560607 numaralı telefonu arayarak ulaşmak mümkün olacak.

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur