1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yorgancıoğlu'ndan FUTBOLA DESTEK
Yorgancıoğlundan FUTBOLA DESTEK

Yorgancıoğlu'ndan FUTBOLA DESTEK

İŞTE BAŞBAKAN'IN FUTBOLDAKİ GELİŞMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI Bilindiği gibi Kıbrıs...

A+A-


İŞTE BAŞBAKAN'IN FUTBOLDAKİ GELİŞMELERLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Bilindiği gibi Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu, genelde ülke sporunun, özelde de ülke futbolunun sürüklendiği çıkmazdan kurtulması için FİFA nezdinde KOP ile birlikte ve UEFA kuralları temelinde, Kıbrıs futbolu için hazırlanan geçici anlaşmanın hükümlerini tartışmak ve sonlandırmak için Zürih’te bir görüşme süreci başlatmıştır.

Bu süreçle bağlantılı olarak yaşanan gelişmeler sonucunda; Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun muhatabı olan FİFA’ya , FİFA Kurallarına uyum sürecini başlatacağını teyit eden bir mektup kaleme almıştır. Bu sürecin tamamlanmasının arkasından da UEFA Kuralları temelinde Kıbrıs futbolu için Zürih’te  varılan eşit statüdeki ortak mutabakatın yerine getirilmesi sürecinin başlatılacağını ifade etmiştir.

Bu uluslararası bir Kurum olan FİFA ile K.T.Futbol Fedarasyonu ilişki kurmasıdır.

Bu doğru bir yaklaşımdır. Hal böyle iken Başbakan Yardımcısı Sn. Serdar Denktaş, K.T. Futbol Federasyonu doğrudan KOP’a müracaat etmiş  gibi K.T.F.  Federasyonu ile ilişkilerini askıya aldığını açıklamıştır. Üstelik bahse konunun Başbakanlığı ilgilendirmediğini ifade etmiştir.

Hükümet olarak koalisyon ortaklarının birlikte değerlendirip karar vermesi gereken böylesi önemli bir konuda, kendi düşüncelerini tek taraflı olarak beyan etmesi ve Futbol Federasyonu ile ilişkileri askıya aldığını açıklamış olması devlet yöneticiliği ile bağdaşmamaktadır.
Yöneticilik sanatı; sorunları görüşüp tartışarak ve konunun özünü anlayarak  çözmektir.  Kendi kurumlarını yok saymak, onlara güvenmemek, onlarla ilişkileri askıya almak kabul edilmesi mümkün olmayan bir davranıştır.

Bu anlayışa sahip olarak sorunu çözmek adına , herkesle diyalog içinde gerekli değerlendirmeleri yapacağımız ve hassasiyetle konunun takipçisi olacağımız, kamuoyunca bilinmelidir.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu

Bu haber toplam 2014 defa okunmuştur