1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yorgancıoğlu, PM toplantısının ayrıntılarını açıkladı
Yorgancıoğlu, PM toplantısının ayrıntılarını açıkladı

Yorgancıoğlu, PM toplantısının ayrıntılarını açıkladı

Parti Meclisi’nden önce toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun, Parti Meclisi’ne 14 Haziran’da Parti Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliklerinin yenilenmesini öngören bir öneri götürdüğünü belirtti.

A+A-

Başbakan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu CTP Parti Meclisi toplantısı detaylarını KANAL SİM'de açıkladı:

'PARTİNİN ÖNÜNÜ AÇTIM'

 

YENİDÜZEN (Özel)

Başbakan, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Kanal SİM’de katıldığı Radyo Gazetesi Programı’nda önceki akşam gerçekleştirilen ve 14 Haziran’da olağanüstü kurultay kararı çıkan Parti Meclisi toplantısının detaylarını açıkladı.

CTP-BG’nin Dr. Sibel Siber’le Cumhurbaşkanlığı Seçimine girdiğini ve başarı beklentisinin gerçekleşmediğini ifade eden Yorgancıoğlu, bu beklentinin gerçekleşmeme nedenlerinden birinin partinin seçim öncesinde yaşadığı çalkantılar ve bunların henüz huzura kavuşmamış olmasının olabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı adayı belirleme sürecinde yaşanan tartışmaların, propaganda ile ilgili süreçte ‘yanlış-doğru’ tartışmalarının da enerjiyi tüketen bir anlayışla yürütüldüğünü ve tüm bunların da başarıya ulaşamamada bir neden olarak ortaya konabileceğini kaydeden Yorgancıoğlu, Hükümet’teki eksiklikler, yanlışlıklar ve beklentinin yüksek olması nedeniyle karşılanamamış olmasının da nedenler olarak sıralanabileceğini belirtti.

“Başarısız bir seçim…”

Birinci turun birincisi, en kötü ihtimalle ikinci olmayı beklerken üçüncü olunduğuna hatta tek başına aday olan Özersay’la aradaki az farka da işaret eden Yorgancıoğlu, seçimi ‘başarısız bir seçim’ olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Seçim sonucundan sonra yaptığı açıklamada bir sonraki kurultayda aday olmayacağını ifade ettiğini anımsatan Özkan Yorgancıoğlu, öncesinde de böyle bir sonuç çıkarsa aday olmayacağını söylediğini hatırlattı. “Etik bana bunu öğretti, siyaset geleneğim benim böyle bir anlayışı sürdürmemi gerektirir” şeklinde konuştu.

“Parti Meclisi’ne Parti Başkanı ve Parti Meclisi’nin yenileneceği bir kurultay önerisi gitti”

Olağan kurultay tarihinin Ekim- Kasım aylarında olduğuna işaret eden Yorgancıoğlu, yönetimin bu sonuçtan sonra yenilere devredilmesi gerektiğini ve bu anlayışla yeni bir kurultay tarihi belirlenmesiyle ilgili bir süreç başlatıldığını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Cuma günü İlçe Başkanları, Gençlik Örgütü, Kadın Örgütü ve Merkez Yorgancıoğlu, Yönetim Kurulu’nun ortak yaptığı değerlendirme toplantısında Parti Meclisi’ne en geç Haziran son olmak kaydıyla, Parti Başkanı ve Parti Meclisi’nin yenileneceği bir kurultay önerisi götürmenin prensip olarak karar bağlandığını belirtti.

Yorgancıoğlu, önceki akşam Parti Meclisi’nden önce toplanan Merkez Yönetim Kurulu’nun tatil dönemine girilmeden kurultayın yapılmasının daha doğru olacağı sonucunun üretildiğini ve Parti Meclisi’ne 14 Haziran’da Parti Başkanlığı ve Parti Meclisi Üyeliklerinin yenilenmesini öngören bir öneri götürüldüğüne işaret etti.

“Başka arkadaşlarımız yalnızca parti başkanının değişmesi gerektiği ile ilgili öneri ortaya attı”

“Parti Meclisi tartışmaları sürerken, başka arkadaşlarımız yalnızca parti başkanının değişmesi gerektiği ile ilgili öneri ortaya attı ve tartışma yaşandı. Tartışma derken karşılıklı gerekçelerle ilgili görüşler ortaya kondu” diyen Yorgancıoğlu, her iki önerinin de oylandığını ancak yeterli oy alınmadığını belirtti.

“Bir kilitlenme söz konusu oldu… Önünü açtım…”

“Bir kilitlenme söz konusu oldu. Benim parti başkanı olarak partinin önünü kapatmak gibi bir niyetim yoktur, aksine partinin önünü açıp bir an önce bu değişim, dönüşüm yaşanması gibi bir amacım vardır” diyen Yorgancıoğlu, kilitlenen tartışmaları aşabilmek adına inisiyatif alarak 14 Haziran’da yalnızca başkanın seçiminin yapılacağı bir kurultay önerisini Parti Meclisi’nde oylattığını ve oyçokluğu ile bunun kabul edildiğini belirtti.
“Şimdi bize düşen görev partimizin sağ selim 14 Haziran’a hazırlamaktır” diyen Yorgancıoğlu, halkın yararına olacak şeyleri partinin yapabilecek konuma gelmesi için ellerinden geleni yapmanın görev olduğunun altını çizdi.

--------------------------------------------------------------


“Siyaseten sorumluluk bendedir… Siyasi bedelini de ödemekten imtina edecek bir noktada değilim”

Parti Başkanlığı’nda aşağı yukarı 3 yıllık bir süreç yaşandığını ve kendi adına eksikleri, yanlışlarına rağmen kalbinde bir huzur olduğunu ifade eden Genel Başkan Yorgancıoğlu, yeni gelecek arkadaşlarını da bu görevi devretmekten mutluluk duyacağını belirtti.

Yorgancıoğlu, “Siyaseten sorumluluk bendedir. Günlük hayatta herkesin yanlışı vardır. En basit üyeden, Parti Meclisi’ne, MYK’ya, fiilen çalışmaları yürüten seçim ofisine kadar ama siyaseten sorumlu benim. Bu sorumluluğu da bir başkasıyla paylaşma niyetim de yoktur. Sonuç olarak parti başkanlığını yürüten bendim bunun siyasi bedelini de ödemekten imtina edecek bir noktada değilim” şeklinde konuştu.

“Tek adayla kurultaya girilmesi gerektiği ile ilgili ifadelerde bulunanlar var”

“Bazı arkadaşlar tek adayla kurultaya girilmesi gerektiği ile ilgili ifadelerde bulundular, bazı arkadaşlar isim zikrettiler ama ben şuna inanıyorum, biz demokrasiyi sanki bir süs bitkisi gibi görüyoruz. Demokrasi denilen şey insanların mevcut kurallar içerisinde kendi haklarını kullanabilmesidir” diyen Yorgancıoğlu parti tüzüğünde de kimin aday olabileceğini, kurultay sürecine ilişkin hükümler bulunduğuna işaret etti.

Tüzüğün uygulanması gerektiğini, bunun bir adayla da, iki veya daha fazla adayla olabileceğini ifade eden Yorgancıoğlu, “Yeter ki bu yarış etik kurallar çerçevesinde olsun, yeter ki bu yarışa hevesli olan insanların önü tıkanmasın. Bizim bunu başarabilmemiz lazım. Bunu kendi içimizde başaramadıktan sonra, ülkede başarabileceğimize inanan varsa beri gelsin” şeklinde konuştu.

“Tek adaylı olsun peki, başka aday çıkarsa ne yapalım? Yok mu diyelim, otur oturduğun yere mi diyelim?..”

Bunların insanların kendine özgü, talepleri, istekleri ve öngörüleriyle ilgili olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, “Tek adaylı olsun peki, başka aday çıkarsa ne yapalım? Yok mu diyelim, otur oturduğun yere mi diyelim?..” dedi.
Birden fazla aday olmak isteyen ismin kendi kulağına da geldiğini ifade eden Yorgancıoğlu, CTP –BG Tüzüğü’nün emrettiği kurallar çerçevesinde olağanüstü kurultay çağrısının yapılacağını ve münhal ilan edileceğini, başkanlığa talip olanların müracaat edeceğini, daha sonra da delegelerin demokratik hakkını kullanarak, birden fazla ise tercih ettikleri adaya oylarını vereceklerini kaydetti, “Bizim de bunu hazmetmemiz lazım” dedi.

Başbakanlık görevini de günü geldiğinde iade edeceğini ifade eden Özkan Yorgancıoğlu, “Parti Meclisi bugün iade et derse, bugün iade ederim. Benim için böyle bir sıkıntı yoktur. Parti Meclisi’nin öngöreceği tarihte ben bu görevi iade edeceğim” dedi.

“‘Fiilen istifalarınızı verin’ de dendi…”

‘Fiilen istifalarınızı verin’ de dendiğini aktaran Başbakan, Genel Başkan Yorgancıoğlu, “Ben de tabii ki bu doğal bir taleptir ama ben bugün istifa edersem aynı zamanda başbakanlık görevini de iade ederim çünkü müstafi bir başbakanın bakanlar kurulunu toplaması mümkün değildir, doğru da değildir, etik de değildir” dediğini aktardı.
O noktada bir ikilem olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, partinin öngöreceği bütün kararları da anında yapmaya hazır olduğunu yineledi.

Parti Meclisi’nin muhtemelen oturup başbakana da karar vereceğini belirten Yorgancıoğlu, “Onu da herkes sahiplenecek. Partimizin geleneği bunu gösteriyor” dedi.

Yorgancıoğlu, “Partimin yararı için kim seçilirse seçilsin kendisine elimden gelen yardımı yapacağım” dedi.

----------------------------------------------------------------

DP’den bir bakanlık daha istenecek iddiası…

“Yeni bir bakanlık değil, hangi bakanlığı kimin alacağı tartışılacak”

Kendisinin görevi teslim edip yeni bir Başbakan’ın göreve gelemsiyle Hükümet’in düşmüş olacağını ve yeni bir pazarlığın da olacağını belirten Yorgancıoğlu, “Bir de istenir, iki de istenir, hiç de istenmez, o başka bir durum. Nasıl kurulur o günün koşullarına bağlı” dedi.

Cumhurbaşkanı’na Başbakanlık görevini iade etmesinden sonra her şeyin sıfırdan başlanacağına işaret eden Yorgancıoğlu, “Yeni bir bakanlık almak yerine, hangi bakanlığı kimin alacağı tartışılacak” şeklinde konuştu.
Yorgancıoğlu, mevcut bakanlar için de ‘ ille de kalacak’ diye bir durum da olmadığını belirtti.

Bu haber toplam 2249 defa okunmuştur