1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yorgancıoğlu: Eroğlu yaptıklarını ne kadar kolay unuttu
Yorgancıoğlu: Eroğlu yaptıklarını ne kadar kolay unuttu

Yorgancıoğlu: Eroğlu yaptıklarını ne kadar kolay unuttu

Yorgancıoğlu, “Sorunlara neden olmuş bir kişi olarak yaptıklarını ne kadar kolay unuttu” dedi.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığında toplandı.

Onaya sunuşlar bölümünde bazı yasaların 3. görüşmesine ilişkin ivedilik tezkereleri oylandı. Mali Düzenleme ve Kamu Alacaklarının İndirimli Tahsiline İlişkin (Geçici Kurallar) Yasa Tasarısı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Dairesi (Kuruluş, Görev ve Çalışma Esasları) Yasa Tasarısı ve Birleştirilmiş Askerlik (Değişiklik) Yasa Önerisi’nin ivedilikle görüşülmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Bilgiye sunuşlar bölümünde ise Başbakanlık’ın 2014 bütçesinin uygulama sonuçları sunuldu.

TATAR: “BİZE İLETİLMEDİ”

UBP Milletvekili Ersin Tatar, bu sırada söz alarak, bu değerlendirmenin kendilerine iletilmediğini iddia etti.

SİBER: “E-POSTA YOLUYLA İLETİLDİ”

Tatar’ın konuşması sırasında söz alan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bu değerlendirmelerin bir hafta önce milletvekillerine elektronik posta yoluyla iletildiğini belirtti.

ÇAKICI: “AÇLIK GREVİ TEHLİKELİ SONUÇLAR DOĞURABİLİR”

Sunuşların ardından söz alan TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı da konuşmasında, KTHY ve CAS çalışanlarının başlattığı açlık grevinin önemine vurgu yaparak, sonuçlarını çok yakından bildiği açlık grevinin tehlikeli sonuçlarına dikkat çekti.

 

SANER: “CAS’I KARDA DEVRETTİK”

UBP Milletvekili Ersan Saner de hükümeti, KTHY ve CAS sorunuyla ilgili duruşundan dolayı eleştirdi. Saner, karda olduğu bir zamanda devrettikleri CAS’ın hükümet tarafından batırıldığını savundu.

KALYONCU: “BİR ÖNCEKİ HÜKÜMETTEN MİRAS KALDI”

CTP-BG Milletvekili Ömer Kalyoncu, söz alan milletvekillerinin dile getirdiği eylemlerin, bir önceki hükümet döneminden miras kaldığını iddia etti. Kalyoncu, KTHY ve CAS çalışanlarının bugün bu durumda olmalarının başlıca nedenlerinden biri olduğunu iddia ederek, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun dün akşam eylemdekilere süt dağıtmasını eleştirdi.

CTP-BG Milletvekili Ferdi Sabit Soyer, olduğu yerden söz alarak, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş Anıtı’nın açılışında Meclis Başkanı Siber’e söz verilmediğini, protokol kurallarına uyulmadığını belirterek, konuya açıklık getirilmesini istedi.

YORGANCIOĞLU: “YAPTIKLARINI NE KOLAY UNUTTU”

Daha sonra kürsüye gelen Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, süt dağıtılmasının basında yer alan bir konu olduğunu belirterek, “burada bir şey dağıtılmasından çok, KTHY’nin kurtarılmasına ilişkin paketin bertaraf edilmesinden sorumlu bir kişinin bunu yapmasının önemli olduğunu” söyledi.
Yorgancıoğlu, “Sorunlara neden olmuş bir kişi olarak yaptıklarını ne kadar kolay unuttu” dedi.

Özkan Yorgancıoğlu, CAS sorunu ortaya çıktığında ve hükümet olarak CAS’ı yeniden yüzdürmeye çalıştıklarında, hizmet çerçevesi bir noktaya gelen kadar bazı sıkıntılar yaşanacağına ve işsizlik olacağına dikkat çekerek, daha az sıkıntı yaşanması adına birtakım öneriler sunduklarını kaydetti.

“SÖZÜMÜN ARKASINDAYIM”

Sözlerinin, sorunların mümkün olduğunca erken zamanda çözüleceği yönünde olduğunu kaydeden Yorgancıoğlu, açlık grevi öncesinde de bazı çalışanlarla yeniden görüşüp, kısa zamanda sorunlarını çözme vaadini yinelediğini belirtti. Yorgancıoğlu, “Sözümün arkasındayım” dedi.
Başsavcılık’a yazıyı kendisinin yolladığına işaret eden Yorgancıoğlu, sorunların, KTHY çalışanlarının CAS’ta işe başlamaları sırasında imzaladıkları akitle ilgili farklı hukuksal görüş bulunmasından kaynaklandığını kaydetti.

(tak)

Bu haber toplam 1358 defa okunmuştur