1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yorgacis, Baf Kapısı'nın açılması fikrine destek belirtti
Yorgacis, Baf Kapısı'nın açılması fikrine destek belirtti

Yorgacis, Baf Kapısı'nın açılması fikrine destek belirtti

Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis, Kuzey ile Güney Kıbrıs arasında araçlı geçişlerde son dönemde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla LTB Başkanı Mehmet Harmancı tarafından gündeme getirilen “Baf Kapısı’nın” açılmasına destek verdi

A+A-

Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis, Kuzey ile Güney Kıbrıs arasında araçlı geçişlerde son dönemde yaşanan yoğunluğun azaltılması amacıyla Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı (LTB) Mehmet Harmancı tarafından gündeme getirilen “Baf Kapısı’nın” açılmasına destek verdi.

Politis gazetesi, Lefkoşa Türk Belediye Başkanı Mehmet Harmancı’nın, Güney Kıbrıs ile Kuzey Kıbrıs arasında son dönemde artan araç geçişleri sebebiyle yaşanan yoğunluğun azaltılabilmesi için Lefkoşa’nın doğusunda bulunan “Baf Kapısı” barikatının geçişlere açılması önerisini gündeme getirerek Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Konstantinos Yorgacis’in bu konudaki açıklamasına yer verdi.

Habere göre Yorgacis gazeteye yaptığı açıklamada, Harmancı’nın bu konu hakkında kendisiyle iletişime geçmemiş olmasına karşın dile getirdiği önerinin “mantıklı olduğunu ve gerekirse destekleyeceğini” söyledi.

Yorgacis, “bahsi geçen yolun, Orfea sahasıyla Pluriottisa Lisesi arasında kalan Spiros Hristodulu caddesi olduğunu” belirtti.

Yorgacis, Lefkoşa’nın doğusunun, gerek “Ağlacia” (Eğlence) semtine ve Larnaka’ya gitmek isteyen Kıbrıslı Türkler gerekse Mağusa'ya gitmek isteyen Kıbrıslı Rumlar için, araçlı dolaşım anlamında birleşmesine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Gazete ayrıca, “Lefka” (Lefke-Aplıç) ve Derinya barikatlarının açılması konusunun Kıbrıslı Türk lider Mustafa Akıncı ile Kıbrıslı Rum lider Nikos Anastasiadis’in BM Genel Kurulu çerçevesinde New York’ta yapacakları temaslarda gündeme gelmesinin beklendiğini de yineledi.

Bu haber toplam 3084 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler