1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yönetim GÜVEN TAZELEDİ
Yönetim GÜVEN TAZELEDİ

Yönetim GÜVEN TAZELEDİ

Yeşil Barış Hareketi, birtakım düzenlemelerin yanı sıra yönetim kurulu ve organlarının seçimini de gerçekleştirdi

A+A-

Yeni “Dernekler Yasası” gereklerini yerine getirmek üzere KTMMOB Lokalinde toplanan Yeşil Barış Hareketi, birtakım düzenlemelerin yanı sıra yönetim kurulu ve organlarının seçimini de gerçekleştirdi. Genel Kurul’da Divan Başkanlığını Tayfun Çağra, Divan üyeliklerini ise Emel Tel ile Ezcan Özsoy yaptılar. Normal görev süresinin dolmasına henüz daha 6 ay bulunmasına karşın, Genel Kurul’da yönetim kurulu üye sayısının da değiştirilmesi üzerine seçimlerin yeniden yapılması uygun görüldü. Daha önce 5 asil ve 2 yedek üye ile 7 kişiden oluşan Yönetim Kurulu, Genel Kurul’da kabul edilen değişiklikle birlikte; 7 asil ve 4 yedek üye olmak üzere 11 kişiye çıkarıldı. Seçilen Asil üyeler; Doğan Sahir, Ersun Aytaç, Tuğberk Kaya, Ayşe Salkım, Feriha Tel, Ayşe Develioğlu ve Kaan Yatman oldu. Yedek üyeliklere ise; Ertaç Hazer, Aysel Orkide Kânioğluları, Vijdan Şengör ve Ayşe Kutup seçildiler.

Yeşil Barış Hareketi’nin geçtiğimiz hafta yaptığı Genel Kurul sonrasında Yönetim Kurulu’na seçilen üyeler, 11 Nisan Salı akşamı yaptığı ilk toplantısında görev bölümü gerçekleştirdiler. Tek başkan adayı olan Ersun Aytaç oy birliği ile yeniden başkanlığa getirilirken, Genel Sekreter Doğan Sahir ile Sayman Ayşe Salkım’ın da ayni şekilde görevlerine devam etmeleri kararlaştırıldı. Diğer organlarda ise Genel Kurulda seçilen üyeler; Mustafa Kurtuluş Tel, Mehmet Aydın Öncülay ve Ezcan Özsoy “Denetim Kurulu”na, “Tuncer Bağışkan ile Tayfun Çağra ise “Onur Kurulu”na getirildiler.

Seçilen üyelerin 2 yıl boyunca görev yürüteceği yeni dönemde, faal üyelerin de sorumluluk alanları belirlendi. Buna göre; Tuğberk Kaya İletişim Sorumlusu, Ayşe Develioğlu Üyelik ilişkileri Sorumlusu, Aysel Orkide Kânioğluları Sivil Toplum Örgütleri ile İlişkiler, Vijdan Şengör üyelik aidatlarının takibi, Feriha Tel ise Sosyal Etkinlikler ve Aktiviteler Sorumlusu olarak görev paylaştılar. Bu arada diğer örgütlerle birlikte yapılan çalışmalarda derneği temsil edecek isimler de belirlendi. Buna göre Yeşil Barış Hareketini “Kıbrıs Sivil Toplum Örgütleri Ağı”nda Ersun Aytaç, “CCMC”de Tuğberk KAYA, “Kısa Film Yarışmaları”nda Doğan Sahir ile Ertaç Hazer, “İpek Festivali” organizasyonlarında Ayşe Salkım ile Doğan Sahir ve “Kıbrıs Çevre Platformu”nda ise Doğan Sahir ile Aysel Orkide Kânioğluları temsil edecek.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1907 defa okunmuştur