1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Yolsuzluk hükümeti vurdu
Yolsuzluk hükümeti vurdu

Yolsuzluk hükümeti vurdu

Tarım Bakanı Salah Hilal'in yolsuzluk suçlamasıyla tutuklanmasının ardından Mısır Başbakanı İbrahim Mehleb, istifasını Cumhurbaşkanı Abdulfettah el Sisi'ye sundu.

A+A-

Mısır'da yolsuzluk hükümeti vurdu. Tarım alanlarını bazı işadamlarına rüşvet karşılığında imara açtığı iddiasıyla tutuklanan Tarım Bakanı Salah Hilal'in tutuklanmasıyla başlayan süreç hükümetin istifasıyla sonuçlandı. Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre istifayı kabul eden Sisi, yeni hükümet kurulana kadar eski kabinenin göreve devam etmesini istedi. Baş bakan Mehleb istifa için herhangi bir gerekçe sunmadı.

TARIM BAKANI HAKKINDAKİ İDDİALAR

Savcılığın iddiasına göre, Tarım Bakanı Hilal'in, işadamlarından başkent Kahire'nin lüks semtlerinden 6 Ekim'de 1 milyon 50 bin dolar değerinde bir villa, 40 bin dolarlık takım elbise, 2 bin dolarlık cep telefonu, 20 bin dolar elden nakit para aldığı kayda geçildi. Bakan Hilal'in ayrıca bir işadamına verdiği 'kupon arazinin' karşılığında ise rüşvet olarak Hacca gönderildiği belirtildi. Bakanın ailesi ve çevresinde 16 kişiyi yanında hacca götürdüğü ve bunun işadamına olan maliyetinin de 300 bin dolar değerinde olduğu aktarıldı. Yolsuzluk operasyonunda, devlete ait arazileri ihaleye açmadan kendi çevresine verdiği ve karşılığında 7 milyon dolar aldığı ileri sürülen eski milletvekili Hamdi Fahrani de tutuklanarak hapse atıldı. Yolsuzluk operasyonunda, Tarım Bakanı Salah Hilal'in yakın arkadaşı olan Su Kaynakları Bakanı Hüsem Megazi'nin de adının geçtiği basına yansıdı. Ayrıca Diyanet İşleri'nin bağlı bulunduğu Vakıflar Bakanı Muhammed Muhtar Cuma'nın Başbakan İbrahim Mehleb tarafından yurtdışına çıkışı yasaklandığı açıklandı. Çıkış yasağıyla ilgili bir gerekçe açıklanmazken, çıkış yasağının 300 bin dolar değerindeki rüşvet haccı yapan Tarım Bakanı Hilal ile ilgili olduğu iddia edildi. Operasyon kapsamında, Bakan Hilal'in Özel Kalem Müdürü Muhammed Said Kudh'le birlikte bir işadamı ve iki bakanlık görevlisinin daha tutuklandığı belirtildi.

 

radikal

Bu haber toplam 1318 defa okunmuştur