1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yollardaki durum
Yollardaki durum

Yollardaki durum

Şiddetli yağışları etkili olduğu yurdumuuzda birçok yol su altında kaldı.

A+A-

Şiddetli yağışları etkili olduğu yurdumuzda birçok yol su altında kaldı. Polis anbean yolların durumu ile ilgili bilgi paylaştı

SAAT: 12.30

Taşpınar köy girişindeki köprünün yağışlardan hasar görmesi dolayısıyla trafiğe kapatılan Bostancı-Taşpınar yolu, çalışmalar devam etmesinden dolayı henüz açılmadı. 

Lefke Kaymakamı Sadi Güneş’in verdiği bilgiye göre, Karayolları Dairesi çalışma yaptığından, Bostancı - Taşpınar yolu kapalı kalacak. 

Güneş, çalışmalar tamamlandığında yeniden bilgi verileceğini kaydetti. 

SAAT: 12.20

Polis:  Su taşkınları sebebiyle trafik akışına kapatılan Güzelyurt - Lefkoşa çift şeritli anayolu yeniden trafiğe açıldı. Manisa Bulvarı üzerinde bulunan çemberdeki sıkıntı da giderilerek trafik akışına tamamen açılmıştır. Bostancı'dan Taşpınar köyüne giden yol ile Güzelyurt - Akdeniz eski yolu ise halen trafiğe kapalı bulunuyor.

SAAT:07.11

Su Taşkınları Sebebiyle Trafiğe Halen Kapalı Yollar 

1. Bostancı'dan Taşpınar köyüne giden yol.  Taşpınar köyüne ulaşım Doğancı' dan Taşpınar' a giden yol üzerinden sağlanıyor.

2.  Güzelyurt - Lefkoşa Anayolunun, Güzelyurt Manisa Bulvarı kavşağı ile Mevlevi-Şahinler çemberi  arasında kalan kısım.
 Ulaşım; Şahinler- Zümrütköy - Akçay- Güzelyurt güzergâhından verilmektedir.

3. Güzelyurt - Akdeniz eski  yolu halen trafiğe kapalı bulunuyor. 

4. Güzelyurt'ta dün trafiğe kapatılan Manisa Bulvarı trafiğe açıldı, ancak yolun sadece çember bölümü  tek şerit olarak trafik akışı sağlanmaktadır. 

5. Yeşilköy petrol istasyonu önündeki yol da halen trafiğe kapalı bulunuyor


16 OCAK

SAAT:17.10

Güzelyurt - Akdeniz eski yolu su taşkını nedeniyle trafik akışına kapatıldı

SAAT: 14.30

Aslanköy- Paşaköy köylerini birbirine bağlayan yol, su taşkını nedeniyle trafik akışına kapatıldı. Polis,  Paşaköy'e ulaşımın Turunçlu köyü üzerinden sağlanmakta olduğunu bildirdi.

SAAT: 13.00

Güzelyurt barajı taştı. Polis Basın Subaylığı’nın verdiği bilgiye göre, Güzelyurt-Lefkoşa anayolunun, Güzelyurt Manisa Bulvarı kavşağı ile Mevlevi-Şahinler çemberi arasında kalan kısmı trafik akışına kapatıldı. 

Ulaşım; Şahinler-Zümrütköy-Akçay Güzelyurt- güzergahından veriliyor.

Güzelyurt'ta Manisa Bulvarı, Güzelyurt Barajı’nın taşması nedeniyle trafik akışına kapatıldı.

Polisten yapılan açıklamaya göre, ulaşım şehir içinden alternatif yoldan veriliyor.

Güzelyurt-Lefkoşa anayolunun, Manisa Bulvarı çemberinden, Mevlevi – Şahinler Çemberi’ne olan kısmı da trafiğe kapatılmıştı. Trafik Şahinler üzerindeki eski yoldan, alternatif güzergahtan veriliyor.

(tak)


EN FAZLA YAĞIŞ TATLISU'YA,

Bölgede dün sabah 08.00 ile bu sabah 08.00 saatleri arasında en fazla yağmur metrekareye 52 kg ile Tatlısu’da kaydedildi.
Meteoroloji Dairesi’nden yapılan açıklamaya göre, 24 saatlik sürede gerçekleşen yağışların yörelere göre dağılımı şöyle:
“Tatlısu 52 kg/m², Esentepe 49 kg/m², Devlet Üretme Çiftliği, Alevkaya 32 kg/m², Mallıdağ 30 kg/m², Ercan 29 kg/m², Serdarlı 26 kg/m², Mehmetcik 24 kg/m², Lefke 23 kg/m², Karaoğlanoğlu, Değirmenlik 21 kg/m², Ziyamet 19 kg/m², Girne, Yeşilırmak, Zafer Burnu 18 kg/m²”
Diğer yörelerde ise 5 ile 17 kg/m² arası yağış kaydedildi. (TAK)

 


Yayın Yüksek Kurulu (YYK), acil durumlarda radyo ve televizyon kuruluşlarının uyması gereken kurallarla ilgili açıklama yaptı.

YYK, aciliyeti olan ve olası felaketi ilgilendiren duyuruların, tüm radyo ve televizyonlarda zaman kaybetmeksizin, mevcut yayın her ne olursa olsun kesilerek yayınlanması gerektiğini kaydetti.

YYK’dan yapılan açıklamada, acil afet durumlarında Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi, Polis Basın Subaylığı ve Yayın Yüksek Kurulu tarafından yapılan duyuruların önemi nedeniyle yeni bir uygulamaya gidildiği belirtildi.

Yayın Yüksek Kurulu’nun açıklaması şöyle:

“Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Komitesi’nin aldığı karar ve YYK’nın değerlendirmeleri neticesinde, acil afet durumlarında; Afet Acil Durum Yönetimi Komitesi, Polis Basın Subaylığı ve Yayın Yüksek Kurulu tarafından aciliyeti olan ve olası felaketi ilgilendiren duyuruların, tüm radyo ve televizyonlarda zaman kaybetmeksizin, mevcut yayın her ne olursa olsun kesilerek yayınlanması ve anılan kurumlar tarafından istenilecek süre boyunca belirli aralıklarla tekrarlanması gerekmektedir.

Konuyu kamuoyu ile paylaşır, böylesi durumların hiç olmamasını dileyerek, ilgili tüm taraflardan gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekleriz.” (tak)

SAAT: 08.00

Yurt genelinde dün akşamdan itibaren etkili olan yağışlar bazı yolların kapanmasına, Gemikonağı Göleti'nin ise taşmasına neden oldu.

Bostancı'dan Taşpınar köyüne giden yol, Taşpınar köy girişinde bulunan derenin taşması sonucu trafiğe kapatıldı.

Polisten yapılan açıklamada, Taşpınar köyüne ulaşımın Doğancı' dan Taşpınar' a giden yoldan sağlanmakta olduğu belirtildi.

Ayni zamanda Güzelyurt-Lefke Anayolu’nun Cengizköy kavşağı ile Gemikonağı  arasında kalan kısmı  trafik akışına kapatıldı.

Polis Basın Subaylığı’ndan verilen bilgiye göre, yol, Cengiz Topel Anıtı önlerindeki köprüde su taşkını nedeniyle sürüklenen  dal ve sair atıkların temizlenmesi ve köprünün olası hasar görme ihtimaline karşı kapatıldı.

Ulaşım, Cengizköy- Çamlıköy-Lefke güzergâhından sağlanırken; sürücülerin trafik işaret ve işaretçilerine uymaları istendi.

Bostancı-Angolem güzergahı Angolem'e giriş kısmı da trafiğe  kapandı.

 

 

Bu haber toplam 2779 defa okunmuştur
Etiketler : , , ,
İlgili Haberler