1. HABERLER

  2. SEKTÖR

  3. “Yollarda Rakip Değil, Ortağız”
“Yollarda Rakip Değil, Ortağız”

“Yollarda Rakip Değil, Ortağız”

Limasol Bankası’ndan trafik konulu fotoğraf yarışması

A+A-

 

Lİmasol Sigorta ve Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu, trafik konulu bir fotoğraf yarışması düzenledi. Yarışmayla ilgili Limasol Bankası Kurumsal İletişim Müdür Özlem Kavaz Soykan ile konuştuk;
Bu yarışmayı düzenlemeye sizi ne sevketti, nasıl karar verdiniz?
Trafikte ortak olarak yer alan tüm paydaşların (yaya,bisiklet,motosiklet,özel araç, taksi,kamyon,tır vs) ve tüm canlıların birbirlerine saygılı ve kurallara uygun yol almasını sağlamayı, trafik bilincinin yaygınlaşmasına da katkı koymayı temel hedeflerimiz arasına aldık.
Bu amaçla Limasol Bankası’nın yan kuruluşları  Limasol Sigorta ve Limasol Sosyal Sorumluluk Kurumu trafikte güvenli sürüşe dikkat çekmek ve trafik bilincinin yaygınlaşmasına katkı koymak istedik ve “Yollarda Rakip Değil Ortağız” konulu fotoğraf yarışmasını düzenlemeye karar verdik. 


Yarışma içinde kategoriler olacak mı?
Kuzey Kıbrıs’ta çekilmiş, farklı fotoğraf teknikleri kullanılarak trafikle ilgili olumlu öğretici etkenleri de içerecek fotoğraf karelerini kapsayan yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük kategorilerinde değerlendirme yapılacak.
Bu kategorileri şu şekilde sıraladık;  birincilik ödülü 2.000 TL, ikincilik ödülü 1.500 TL, üçüncülük ödülü ise 1.000 TL olacak.

Yarışma sonuçları ne zaman açıklanacak, tarih belli mi?
Son katılım tarihi 4 Mayıs 2015 olarak belirlenip, jürinin değerlendirmesinden sonra kazanan kişiler açıklanacak. Yarışmaya17 yaşını dolduran  KKTC vatandaşları yanında oturma veya çalışma izni ile ülkede ikamet edenler ve öğrenciler katılabilecekler. Katılımın bedelsiz olduğu yarışma için  teknik bilgilere ulaşım adresleri de şunlar: www.limasolsigorta.com ve www.limasolssco.org.tr
Yarışmaya katılan fotoğrafların sergilenmesi gibi bir düşünce var mı?
Evet, yarışmaya katılan fotoğraflar ileriki tarihlerde bir sergi ile sanat severlerle buluşturulacak.

Bu etkinliğin gelecek yıllarda da düzenlenmesi düşünülüyor mu yoksa sadece bu yıla özgü bir etkinlik mi?
İlgili etkinlik gelecek yıllarda da düzenlenmesi düşünülerek sürdürülebilir bir  etkinlik olması hedefi ile yola çıkıldı. Etkinlik sonrası aldığımız geri bildirimlerin olumlu yönde ve yüksek katılım ile gerçekleşmesini umuyoruz.

Juri  üyeleri kimlerden oluşmaktadır?
Başvuru kabul edilmeye başlanan “Yollarda Rakip Değil Ortağız” konulu fotoğraf yarışmasında juri üyeleri,
Mehmet Gökyiğit (Fotoğraf Sanatçısı), Yıltan Taşçı (Fotoğraf Sanatçısı), Olga Erbaş (AKÜ Temsilcisi), Nuray Akosman (Fotoğraf Sanatçısı), Dr. Mehmet Avcı (TKÖD Başkanı),Özlem K. Soykan (İletişim uzmanı - Kurumsal İletişim Müdürü), İpek G. Halim (İletişim Uzmanı - LSS Danışmanı)’den oluştu.

Bu haber toplam 1955 defa okunmuştur