1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YOLDA ÖLÜMLE DANS!
YOLDA ÖLÜMLE DANS!

YOLDA ÖLÜMLE DANS!

Girne- Güzelyurt anayolu üzerinde bulunan Geçitköy bölgesi, süratli araç kullananlardan şikayetçi… Yol ise adeta ölüm yolu!

A+A-

Fehime ALASYA

Kimi zaman yaralanma, kimi zaman da ölümle sonuçlanan ve yakın geçmişte Göktepe ailesinin de ocağının söndüğü yol olan Girne- Güzelyurt anayolu, ülke genelinde olan birçok yol gibi bakıma muhtaç…

Geçitköy’e birkaç kilometre mesafede, yol içerisinde dökülen beton atıklar, asfalt yol ile bütünleşmiş, uygunsuz bir zemin oluşturmakta.

Özellikle Geçitköy ile Çamlıbel arasında olan bazı tali yol çıkışlarında yola dökülen beton atıklar, hem can hem de mal güvenliğini tehlikeye sokuyor.

Bazı bölgelerde çok derin kenar refüjlerin olması, en ufak bir direksiyon hâkimiyetsizliğine telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilecek durumda.

Yolun birçok bölümünde görülen çöküntüler, yolda oluşturulan bazı yamalar ve yarıklar ise sürücülerin direksiyona iki elle sarılmasını gerektiriyor.

Kendi can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktan hiç çekinmeyen bazı sürücüler ise hiç suçu olmayan sürücülerin de can güvenliğini tehdit ediyor.

1-006.jpg

Kendi can ve mal güvenliğini tehlikeye atmaktan hiç çekinmeyen bazı sürücüler ise hiç suçu olmayan sürücülerin de can güvenliğini tehdit ediyor.

3-003.jpg

Yol kenarlarında biriken beton yığınları zamanla asfaltla bütünleşti

 


“Bir an önce önlem alınmalı, ihmal edilmemeli”

Geçitköy’de YENİDÜZEN’e konuşan vatandaş, yolun bozuk olmasından ziyade, araçların bu yolu çok hızlı kullanmasından dert yandı. “Yola çocuk atılsa kamyonların durması imkansız.  Bir an önce önlem alınmalı” diyen Geçitköy sakini Mesut Duman, bir an önce ana yolun köy içerisinden geçen uzantısına hız kamerası takılması gerektiğinin altını çizdi.

Köy içerisinden geçen bu yolda sürekli kazalar yaşandığına dikkat çeken Mursel Kavukoğlu ise tüm sorunların denetimsizlik, ilgisizlik ve ülkede olmayan caydırıcı cezaların bulunmadığından şikayetçi…

“Bölgede birçok sorun var…”

“Arabalar çok hızlı gidiyor, geçilmemsi gereken yerde araba geçiyor” diyen Volkan Özyaralı, kamyonların, salon araçlara göre çok daha yavaş kullandığını ve sürat yapmadığını belirterek, kamyonların taşıdığı yük denetimlerinin sıklaştırılması gerektiğini ifade etti. Bölgede birçok sorun bulunduğuna değinen Özyaralı, Geçitköy girişinde, yol kenarında bulunan kamışlıkların kısaltılmadığı, çevre temizliğine gereken önem verilmediğinden dert yandı. Özyaralı, “Kamışlıklardan yola çıkacak olan araçlar geleni göremiyor, gelenler de çok süratli, kaç kez kaza tehlikesi atlatıldı. İlgililer bir an önce tedbir almalı” dedi.

Kamyonların çok fazla yük taşıdığına ve zaman zaman fazlalıkları yola veya çevreye saçtıklarına dikkat çeken Özyaralı, bu atıkların temizlenmesi gerektiğini ifade etti.

“Araçların sürat yapması çok büyük tehlike...”

Yoldan geçen araçların çok süratli olduğunu anlatan Geçitköy sakini Mesut Duman ise radar veya hız kamerası ile önlem alınması gerektiğini kaydetti. Duman şunları dile getirdi;

“Araçlar süratli, önlem alınması için radar veya hız kamerası olmalı. Köyün içinden geçen bir ana yol var ve hiçbir engel yok, kasis koyamasalar dahi radar olmalı.  Araçların sürat yapması çok büyük tehlike... Yola çocuk atılsa kamyonların durması imkânsız…  Bir an önce önlem alınmalı. Dönem dönem polis denetim yapıyor ama bizce yeterli değil. Devleti suçlamıyorum, sadece burada ihmal olduğunu söyleyebilirim.”

 

Bu haber toplam 2738 defa okunmuştur
Etiketler : , ,