1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yol çöktü, belediye ‘sus, pus’!
Yol çöktü, belediye ‘sus, pus’!

Yol çöktü, belediye ‘sus, pus’!

Doğanköy’de aşırı yağışlar nedeniyle çöken inşaat kazı alanı, kaldırımın çökmesine ve iş aracının çukurda mahsur kalmasına sebep oldu.

A+A-

Doğanköy’de aşırı yağışlar nedeniyle çöken inşaat kazı alanı, kaldırımın çökmesine ve iş aracının çukurda mahsur kalmasına sebep oldu. Girne Belediyesi çalışmalara yeniden başlanan inşaatla ilgili sorulara yanıt vermiyor: “Bu inşaat kimin, izni var mı, ruhsatı var mı?”

Dila ŞİMŞEK

Doğanköy’de aşırı yağışlar nedeniyle çöken inşaat kazı alanı, kaldırımın çökmesine ve iş aracının çukurda mahsur kalmasına sebep oldu. İnşaatın izinsiz olduğu iddiaları ortaya atılırken, Girne Belediyesi çalışmalara yeniden başlanan inşaatla ilgili sorulara yanıt vermiyor, basına bilgi vermekten kaçınıyor.

Konu hakkında, haftalarca uğraş verilmesine rağmen Girne Belediyesi bir açıklamada bulunmuyor.

Şehir Planlama Müdürü: Sorumluluk belediyenin

Şehir Planlama Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada, söz konusu inşaatın daireden alınması gereken izin ve kaydığının bulunduğunu belirtti.

Yiğitcan, Şehir Planlama Dairesi’nin metrekare, binalara uyum, otopark sorunu gibi konulara dikkat edilerek inşaatlara izin verdiğini, yapılan inşaat güvenliliğinin belediyenin sorumluluğu altında olduğunu açıkladı.

Yiğitcan, “Şehir Planlama Dairesi olarak Mart 2018’de ve Temmuz 2018’de gerekli izinleri çevre uyumuna bakarak verdik. Fakat binanın güvenliği ve kullanılan malzemeleri ölçmek bizim alanımız değil. İnşaat güvenliği Girne Belediyesi’nin, ruhsat vermeden önce gerekli koşulları teşhis ederek sağladığı bir durum” şeklinde konuştu.

Girne Belediyesi, YENİDÜZEN’in söz konusu inşaatın ‘kime ait olduğu ve ruhsatının bulunup bulunmadığına ilişkin sorularını’ yanıtsız bırakırken, inşaat yapımı ise sürüyor.

mm-054.jpg

Doğanköy’de inşaat çöktü, iş aracı mahsur kaldı… Girne Belediyesi, söz konusu inşaatın ‘kime ait olduğu ve ruhsatının bulunup bulunmadığına ilişkin soruları’ yanıtsız bırakırken, inşaatın yapımı ise sürüyor.

 

yeniduzen-satin-aliniz-20190116105711.jpg

Bu haber toplam 4263 defa okunmuştur