1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. ‘Yol çilesi’ için EYLEM KARARI
‘Yol çilesi’ için  EYLEM KARARI

‘Yol çilesi’ için EYLEM KARARI

‘Kangrenleşen’ Girne-Alsancak-Lapta yolu için bölge belediyeleri harekete geçti: “Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil”

A+A-

Ayşe GÜLER

‘Kangrenleşen’ Girne-Alsancak-Lapta yolu için bölge belediyeleri harekete geçti, 18 Ekim’de eylem kararı alındı.

Bölge halkı için adeta çileye dönen, trafikte uzun kuyrukların oluşmasına neden olan söz konusu yolla ilgili atılacak adımların belirlenmesi için Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ve Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ önceliğinde  ‘Kuzey Batıyı Geliştirme Hareketi’ kuruldu.

İlk toplantısını önceki gün yapan Hareket,  “Ya bir yol bul, ya bir yol aç, ya da yoldan çekil” adı altında sokağa inmeyi kararlaştırdı.

Eylemle ilgili YENİDÜZEN’e bilgi veren Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, 2011 yılından beridir yolla ilgili ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, ülkede çok ağır işleyen bir bürokrasi olduğunu dile getirdi.

Şu anda yolla ilgili projenin hazır olmadığını, su ve elektrik alt yapısının kaldırımların altına çekilmesi gerektiğini belirten Ataser, bununla birlikte bölgedeki istimlak çalışmaların da tamamlanmadığını kaydetti.

Öte yandan Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ise bölgedeki okulların açılmasıyla birlikte trafikteki araç kuyruğunun Alsancak’tan Lapta oteller bölgesine kadar uzandığına dikkat çekerek, geçmiş yıllara dayanan yol sorunun halen çözülemediğini kaydetti.

Görüş almak için aradığımız Bayındırlık be Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan’a ise ulaşılamadı.

Daha önce de eylem yapılmıştı…

Hatırlanacağı üzere söz konusu yolla ilgili daha önce eylem yapılmıştı.

Alsancak, Lapta, Karşıyaka ve civar köylerin her gün kullandığı Lapta-Girne anayolunun gerek yol güvenliği gerekse trafik yoğunluğu sebebiyle eziyet halinde geldiği belirtilmişti.

 


 

BELEDİYE BAŞKANLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

ATASER: BÜROKRASİ AĞIR AKSAK İŞLİYOR… Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, ülkede çok ağır işleyen bir bürokrasi olduğunu dile getirerek, şu anda yolla ilgili projenin hazır olmadığını kaydetti.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser:
“Bürokrasi çok ağır işliyor”

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, 2011 yılından beridir yolla ilgili ciddi sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, belediye olarak bu konuda büyük mücadele vermelerine rağmen, çözüme ulaşamadıklarını kaydetti.

Ataser, yaşanan sıkıntıya yönelik 18 Ekim’de Lapta Belediyesi ile birlikte eylem düzenleyeceklerini dile getirdi.

Eylem öncesinde vatandaşların yaşadığı trafik sorununu yerinde incelemesi için ilgili bakanları bölgeye davet edeceklerini de söyleyen Ataser, “Boşuna konuşmadığımızı gelip görsünler. 2011’den beridir süre gelen bir sıkıntı var.” dedi.

Ataser, ülkede çok ağır işleyen bir bürokrasi olduğunu dile getirerek, “Daha iyi noktada hizmet verebilmek için bürokrasinin aktif hale gelmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

Şu anda yolla ilgili projenin hazır olmadığını, su ve elektrik alt yapısının kaldırımların altına çekilmesi gerektiğini belirten Ataser, bununla birlikte bölgedeki istimlak çalışmaların da tamamlanmadığını kaydetti.

 

AKTUĞ: TRAFİK, ALSANCAK’TAN LAPTA OTELLER BÖLGESİNE UZANIYOR… Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ ise bölgedeki okulların açılmasıyla birlikte trafikteki araç kuyruğunun Alsancak’tan Lapta oteller bölgesine kadar uzandığına dikkat çekerek, geçmiş yıllara dayanan yol sorunun halen çözülemediğine işaret etti…

 

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ:
“Trafikteki araç kuyruğu Alsancak’tan Lapta oteller bölgesine dayanıyor”

Lapta Belediye Başkanı Mustafa Aktuğ, bölgedeki en büyük ve öncelikli sorunun yol problemi olduğunu ifade etti, 18 Ekim’e kadar adım atılmaması halinde eylem yapacaklarını belirtti.

Bölge ile ilgili konularda Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını açıklayan Aktuğ, geçmiş yıllara dayanan yol sorunun halen çözülemediğini kaydetti.

Aktuğ, hükümeti bölgeye davet ederek, burada halka birlikte olmalarını ve karar üretmelerini isteyeceklerini aktararak, “Yıllardır bölge halkı bu sıkıntıyı çekiyor. Okulların açılmasıyla birlikte trafikteki araç kuyruğu Alsancak’tan Lapta oteller bölgesine dayanıyor” dedi.

yeniduzen-satin-aliniz-901.jpg

Bu haber toplam 5281 defa okunmuştur
Etiketler : , , , ,
İlgili Haberler