1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. YOKSA SİZ DE ENERJİSİ DÜŞENLERDEN MİSİNİZ?
YOKSA SİZ DE ENERJİSİ DÜŞENLERDEN MİSİNİZ?

YOKSA SİZ DE ENERJİSİ DÜŞENLERDEN MİSİNİZ?

Gülme egzersizleri yapın. Gülmek içinizden gelmiyorsa bile iki-üç dakika boyunca yüzünüze bir gülücük yerleştirin. Sonrasında enerjinizin yükseldiğini farkedeceksiniz.

A+A-

Dilara Topcan

Özellikle mevsim geçişlerinde hele ki yaz mevsimini karşıladığımız şu günlerde enerjimizde de bazı dengesizlikler yaşıyor olmamız söz konusu. Kendimizi halsiz, yorgun ve uykulu hissedebiliyor, adeta tüm gün uyuma isteği içerisinde bile olabiliyoruz. Eğer sizde de bu tarz bir enerji düşüklüğü söz konusu ise bahsedeceğimiz bazı püf noktalarına dikkat edebilir ve bu yorgunluğu üzerinizden bir an önce atabilirsiniz.

MEVSİM DEĞİŞİRKEN ENERJİ DE DENGESİZLEŞEBİLİYOR…

Bugünlerde baharı tam yaşayamadan ani bir şekilde yaz sıcağıyla buluşmuş olmamız nedeniyle kendimizi ekstra yorgun ve bitkin hissedebiliyoruz. Bu durum neticesinde ne yazık ki enerjimiz de düşüveriyor. Hal buyken enerjimizi olabilecek en iyi seviyede tutabilmek adına elbette ki birçok şey yapmamız da mümkün. Özellikle yaşam ve beslenme biçimimizde gerçekleştireceğimiz bazı değişiklikler sayesinde enerji düşüklüğüyle büyük ölçüde vedalaşabiliriz…

DENGESİZ BESLENME = DENGESİZ ENERJİ

Tabii ki dengesiz beslenme ve özellikle de hatalı besin tercihleriyle dolu bir beslenme programı da enerjimizi olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle özellikle bu süreç dahilinde dengeli beslenmeye ve sağlıklı besin tercihlerine öncelik tanımaya iki kat daha fazla özen göstermekte fayda var. Örneğin enerjinizde bir düşüş gözlemlemişseniz  tüketeceğiniz kızarmış, glisemik indeks bakımından hayli yüksek bir içeriğe sahip olan ya da bol şekerli bir yiyecek sayesinde gün içerisinde enerji dengesizliği riskinizi kat be kat artırma riskiyle karşı karşıya kalabilirsiniz! Kısacası bu dönemde de sağlıklı ve dengeli beslenmek yine çok önemli…

ENERJİ YÜKSELTEN BAZI ÖNERİLER

Enerjinizi yükseltebilmek adına uygulayabileceğiniz bazı öneriler:

1)Kahvaltısız güne başlamayın ama kahvaltınız sağlıklı yiyeceklerden oluşsun. Özellikle kahvaltıda mısır gevreği gibi alternatifler tüketmekten kaçının. Aksi takdirde kan şekeri dengesizliğine bağlı gelişebilecek enerji düşüşleriyle karşı karşıya kalabilirsiniz.

2)Kafein tüketimine de muhakkak dikkat edin! Kafeinli içecekler kararında tüketildiği takdirde kendinizi daha enerjik hissetmenize neden olurken aşırı tüketimlerinde ise tam tersi bir etkiye neden olabiliyor. O nedenle kafeinin de kararını bilmekte fayda var.

3)Tabii ki her zaman söylediğimiz gibi su içmeyi de kesinlikle ihmal etmeyin. Özellikle de bu dönemde… Unutmayın, vücudunuzdaki su eksikliği de kendinizi yorgun ve halsiz hissetmenize neden olacaktır. Hele ki içerisinde bulunduğumuz şu günlerde mutlaka ortalama olarak 2.5-3 litre su tüketmeye çalışın.

4)Besin içeriği bakımından zengin besinlerle yani kısacası sağlıklı besinlerle beslenin. Besin kalitesi düşük ve yararından çok zararı olan besinler enerjinizi de aşağıya çekecektir. Özellikle fast food, hamur işleri, yağlı, tuzlu ve şekerli atıştırmalıklardan da mümkün olduğunca uzak durun.

5)Bulunduğunuz yeri havalandırmayı da ihmal etmeyin. Özellikle klimalı ortamları en azından iki saatte bir havalandırmaya özen gösterin.

6)Deniz suyu da enerjinizi yükseltmeye destek sağlayacağından bu dönemde eğer mümkünse bol bol yüzün, yüzemiyorsanız da en azından ayaklarınızı bir müddet deniz suyunda bekletmeyi deneyin.

7)Gülme egzersizleri yapın. Gülmek içinizden gelmiyorsa bile iki-üç dakika boyunca yüzünüze bir gülücük yerleştirin. Sonrasında enerjinizin yükseldiğini farkedeceksiniz.

8)Tabii ki bunlara ek olarak mümkün olduğunca hareketli olmaya ve zihninizi de besleyici bilgilerle meşgul etmeye özen gösterin. İşleyen demir ışıldar, unutmayın…

Hepimiz için sağlık ve sevgiyle dolu bir hafta olsun. Gülümsemeyle kalın…

Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur