1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. “Yok mu sesimizi duyan?”
“Yok mu sesimizi duyan?”

“Yok mu sesimizi duyan?”

Limasol’da yaşayan Kıbrıslı Türk bir aile ‘izinsiz’ yerleştikleri evden iki çocuğu ile sokağa atıldı

A+A-

Devrim DEMİR

İki yıl önce iki küçük çocukları ile Kıbrıs’ın güneyinde boş bir eve izinsiz yerleşen Duygu Salih ve Ali Mehmet çifti zor günlerden geçiyor.
10 yıldır Limasol’da yaşayan ve maddi imkânsızlıklar nedeniyle ev bulamadıkları için izinsiz terk edilmiş bir eve yerleşen çift, dün sabah çocukları ve eşyaları ile birlikte sokağa atıldı. 4 ve 3 yaşındaki iki çocukla geceyi park yerinde geçirmek zorunda kalan aile yardım eli bekliyor.
YENİDÜZEN’e konuşan aile, zor günler geçirdiklerini 10 yıldır Kıbrıs’ın güneyinde yaşadıklarını anlattı. Maddi imkânsızlıklar nedeniyle bir ev sahibi olamadıklarını dile getiren aile, dün sabah eve gelen silahlı polisler tarafından sokağa atıldıklarını öne sürdü.

“Yok, mu sesimizi duyan?”

YENİDÜZEN’e konuşan Duygu Salih ve Ali Mehmet çifti, dün geceyi Limasol’da bir park yerinde 3 ve 4 yaşındaki iki çocukları ile beraber sokakta geçirdi.

Dün sabah saatlerinde 7 polisin ellerinde silahlarla eve geldiğini ileri süren çift, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Bu sabah erken saatlerde 7 polis evimize geldi. Ellerinde silah vardı, kelepçelerle içeri girdiler. Pencere içinde çocukların çorbaları vardı, onları döktüler ve derhal evi boşaltmamız gerektiğini söylediler.  Biz iki yıldır bu evde izinsiz kalıyorduk ama devletin haberi vardı. Bazen bizi gelip uyarıyorlardı çıkın diye ama elimiz kolumuz bağlı çıkamazdık. Gidecek bir yerimiz yok, iki çocukla ortada kaldık”

d1-052.jpg

d2-044.jpg

d3-028.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 2697 defa okunmuştur
Etiketler : ,