1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YÖDAK ‘suskun’!
YÖDAK ‘suskun’!

YÖDAK ‘suskun’!

KTÖS, YÖDAK’ın ‘KKTC Vatandaşı Öğrencilerin YDÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümüne alınması kararını iptal ettiğini’ öğrendiklerini duyurdu…

A+A-

KTÖS, “Yükseköğretim Planlama Değerlendirme Akreditasyon Koordinasyon Kurulu’NUN (YÖDAK ) yapmış olduğu toplantı neticesinde YDÜ sınıf Öğretmenliği Bölümü’ne KKTC vatandaşı öğrencilerin alınması kararını iptal ettiğini öğrendiklerini duyurdu.

Konuyla ilgili ne YÖDAK herhangi bir açıklama yapmazken, ne YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş, ne de YÖDAK Üyeleri’ne ulaşılamadı.

‘YÖDAK kararı iptal etti’
KTÖS, dün yaptığı açıklama ise, YÖDAK’ın, YDÜ sınıf öğretmenliği bölümüne KKTC vatandaşı öğrencilerin alınması kararını iptal ettiğini duyurdu.
KTÖS’ün açıklaması devamla şöyle:
“Ülkemizde bir taraftan kurumlarımız, arazilerimiz, sahillerimiz sermayeye peşkeş çekilirken, diğer tarafta gerici neo liberal yasalar ile sömürü koşulları yaratılarak kimliğimiz, kültürümüz, dilimiz, din algımız, varlığımız tehdit edilmektedir.
Bununla birlikte sermayenin ve AKP’nin işbirlikçileri gerek meclis içerisinde yasa yapıcı olarak, gerekse önemli kurumların başına getirilerek sosyal huzursuzluğa neden olmaktadırlar.
Bu kişiler sosyal, ekonomik ve demokratik anlamda toplumun zararına dönük adımlar atarak, görevlerini kötüye kullanarak işbirlikçilerine hizmet etmektedirler.
İşbirlikçilik ve sermayeye hizmet etme anlayışı ile görevini kötüye kullanma, makamı toplum yararına değil, kişisel menfaatler üzerinden yorumlama, toplumsal zararın oluşacağını bile bile kapalı kapılar arkasında toplumun kurumlarını ve hizmetlerini peşkeş çekme YDÜ’ye verilen sınıf öğretmenliği ön izni ile yeniden karşımıza çıkmıştır.”

‘İzin yangından mal kaçırırcasına, kapalı kapılar ardında verildi…’
KÖTS, YDÜ sınıf öğretmenliği bölümüne KKTC vatandaşı alma izninin yangından mal kaçırırcasına, hukuk dairesinden görüş alınmadan, taraflarla görüşmeden, seçim yasaklarının bitmesine üç gün kala alındığını savundu.
16 Nisan’da YDÜ yetkilileri, YDÜ Eski Rektör Yardımcısı YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş ve Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın imzaları ile ‘kapalı kapılar ardında’ verildiğini iddia etti.

‘Yönetim Kurulu Üyeleri sayesinde bir yanlıştan dönüldü’
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş imzalı açıklamada, ‘Kurumlar ve kişiler arası bu çarpık ilişkilerin devamında atılan imzaların arkasında seçim rüşveti var mı?’ sorusu da sorulurken, YÖDAK Yönetim Kurulu üyeleri sayesinde bir yanlıştan dönüldüğü ifade edildi.
Açıklama devamla şöyle:
“Atatürk Öğretmen Akademisi’ni kapatacak, okul öncesi ve sınıf öğretmenliği yetiştirme anlayışını alınıp satılan bir mala dönüştürecek, eğitimde ve öğretmen yetiştirme de niteliği sorgulatacak bu tarihi hatadan, YÖDAK Yönetim Kurulu üyelerinin cesaretli duruşu sayesinde geri dönülmüştür.
Yükseköğretim Planlama Değerlendirme Akreditasyon Koordinasyon Kurulu’nun (YÖDAK) yapmış olduğu toplantı neticesinde YDÜ sınıf öğretmenliği bölümüne KKTC vatandaşı öğrencilerin alınması kararını iptal etmiştir.”

‘Gökçekuş toplantıyı terk etti’ iddiası…
Açıklamada, YÖDAK Başkanı Hüseyin Gökçekuş’un iptal karar tartışılırken toplantıyı terk ettiği de iddia edilirken, “Ön izin için imza atarken Hukuk Dairesi’nden görüş alma zahmetinde bulunmayan Sn. Gökçekuş, karar sonrasında Başsavcılığa başvurmak istemesi, kime hizmet ettiğini ispatlamıştır” dendi.

“Açıklasınlar ve istifa etsinler”
KTÖS Eğitim Sekreteri Burak Maviş’in açıklaması devamla şöyle:
“YÖDAK’ın 22 Haziran Pazartesi günü YDÜ, Eğitim Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı’na YDÜ sınıf öğretmenliği bölümüne KKTC vatandaşı öğrencilerin alınması kararının gerekçeli iptal yazısının göndermesi gerektiğini taraflara duyuruyoruz.
Gerekçeli iptal kararından sonra Sn.Berova’ya ve Sn.Gökçekuş’a düşen görev verdiği ön izni iptal ettiğini açıklaması ve görevini kötüye kullandığı anlayışı ile onurlu bir şekilde istifa etmesidir”.
Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Hükümet’e de çağrı yapan KTÖS, YÖDAK Başkanı Gökçekuş ve Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın istifa etmemeleri halinde görevden alınmasının siyasete güveni bir nebze olsun tesis edeceği hatırlatması yaptı.

Öğrencilere uyarı: Mağdur olabilirsiniz
KTÖS açıklamasında öğrencilere de seslendi, gerekçeli iptal kararından sonra YDÜ Sınıf Öğretmenliği Bölümü’ne kaydolmak isteyen veya kaydolanların, bu bölümün izni olmadığını ve mağdur olacakları konusunda uyardı.
KTÖS, geçmiş yıllarda mağdur olan ve YDÜ’ye karşı dava açmak isteyenlere de hukuki olarak yardımcı olacağı çağrısında bulundu.
KTÖS,  ‘tarihi yanlış’ olarak nitelenen karardan dönen ve baskılara cesaretle göğüs geren YÖDAK Yönetim Kurulu üyelerini kutladı, YÖDAK Başkanı Gökçekuş ve Eğitim Bakanı Özdemir Berova’yı ise kınadı.

Bu haber toplam 2541 defa okunmuştur