1. HABERLER

  2. ARŞİV

  3. YKP'nin LTB Başkan adayı Kanatlı
YKPnin LTB Başkan adayı Kanatlı

YKP'nin LTB Başkan adayı Kanatlı

Lefkoşa’daki yerel seçimlere katılma kararı alan Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), belediye başkan adayının Murat Kanatlı olduğunu açıkladı.

A+A-

 

Lefkoşa’daki yerel seçimlere katılma kararı alan Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), belediye başkan adayının Murat Kanatlı olduğunu açıkladı.

YKP, bugün Lefkoşa’daki Lefkeliler Hanı’nda düzenlediği basın toplantısında YKP belediye meclis üyelerinin isimlerini de duyurdu.

Seçime, rejime karşı mücadeleyi yükseltmek için katılacaklarını açıklayan YKP, “Bu memleket bizim derken Lefkoşa’nın da bizim olduğunu ve Lefkoşa’yı bizim yönetmemiz gerektiğini vurgulayacağız. Lefkoşalıları belediyede söz ve karar sahibi yapma iddiasını yükselteceğiz. Askersiz bir Lefkoşa talebini dile getirmek, başka bir yönetimin mümkün olduğunu vurgulamak için tüm platformları kullanacağız” ifadesine yer verdi.

“Başka Bir Lefkoşa Mümkün” pankartı açılan basın toplantısında yerleşim yerlerini birlikte yönetme çağrısı yapıldı.

“BİZİ SÜREKLİ KRİZ İÇİNDE YAŞATANLARI ELİMİZİN TERSİYLE İTMEK VE KENDİ KADERİMİZİ ELİMİZE ALMAK İÇİN...”

Faika Deniz Paşa ve Tegiye Birey’in okuduğu basın açıklamasında, “Belediyeler, özellikle de Lefkoşa Belediyesi ile ilgili yaşananlardan ötürü endişeli, öfkeli ve kaygılıyız. Bugüne kadar bizi sürekli kriz içinde yaşatanları elimizin tersiyle itmek ve kendi kaderimizi elimize almak için mücadeleyi hemen şimdi yükseltiyoruz” denildi.

YKP’nin yerel yönetim modelinin, mahallelerden başlayarak bölgelerde yaşayanların doğrudan katıldığı, kolektif iradeyle oluşan talepler doğrultusunda, belediyelerin yıllık program ve bütçe tasarımlarını doğrudan yönetebilecek demokratik, özgürlükçü ve eşitlikçi olduğu belirtildi.

“ÇÖPLERİ İYİ TOPLAYAN İYİ BELEDİYECİ OLUYOR”

Sadece Lefkoşa Belediyesi’nde değil, Kıbrıs’ın kuzeyindeki tüm belediyelerde sorunlar yaşandığına dikkat çeken açıklamada, “Gündemde yer alan sorunlar ekonomik olanlardır. Belediyecilik çöp toplama gibi çok temel bir noktaya indirgenerek tartışılıyor. Çöpleri iyi toplayan iyi belediyeci oluyor” denildi.

Bazı muhaliflerin sorumluluğundaki belediyelerin iyi örnek olarak gösterildiği belirtilen açıklamada, “Vitrinde güzel görünen bu uygulamaların ardında taşeronlaştırma, yaygın hizmet satın alma sorunların başını çekiyor. Taşeronlaştırma günümüzdeki neo-liberal politikaların en yıkıcısıdır. Hem örgütlü, sendikal mücadeleyi sekteye uğratmakta, hem de güvencesiz, esnek çalışmanın önünü açmaktadır” ifadesine yer verildi.

“MAHALLELERİ, ŞEHİRLERİ YAŞAYANLARI İLE BİRLİKTE YÖNETMEK”

Katılımcı demokrasinin tüm kurumlarının çalıştırılması gereğine vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi:

“İhtiyacımız olan, belediyelerin yerinden yönetim olduğunu bilerek hareket etmektir. Bu da mahalleleri, şehirleri yaşayanları ile birlikte yönetmek. Yaşayanların özellikle bütçe denetim sürecine katılımı sağlanmalı, katılımcı bütçe uygulamaları hayata geçirilmelidir. Belediye meclisine mutlaka işlerlik kazandırılmalı, mahalle meclisleri, belediye meclis üyelerini denetlemeli, yerleşim yerinde yaşayanların taleplerini aşağıdan yukarıya çıkarmalıdır. Herşeyi elinde tutmaya çalışan belediye başkanlığı sultasına son verilmelidir.”

16 MECLİS ÜYESİNİN İSMİ AÇIKLANDI

“YKP Belediye Meclis Üyelerine vurulacak bir mühür rejime karşı güçlü bir ses olacaktır” denilen açıklamada belediye başkan adayı Murat Kanatlı’nın yanı sıra, meclis üyeliklerine aday 15 kişinin ismi şöyle sıralandı:

“Celal Devrim Önen, Ceyhun Hami, Ergün Emiroğluları, Evrim Kamalı, Faika Deniz Paşa, Haluk Selam Tufanlı, Hamit Aygün, Hazal Yolga, Işın Asvaroğlu, Mehmet Karadal, Mehmet Kırmızı, Mehmet Özyücekök, Münevver Özakalın, Neşe Karakaş, Tolga Yücedal.”

“SEÇİMLERE ADAY OLDUK ÇÜNKÜ...”

Basın açıklamasında, YKP’nin yerel seçimlere katılma sebepleri de yer buldu.

Lefkoşa’nın tarihi dokusunun korunması, çok kültürlü yapısına yeniden kavuşturulması, yayalara, bisikletlilere dost yeşil alanlar yaratılması, çok toplumlu proje ve etkinliklerin hayata geçirilmesi gibi konular üzerinde durulan açıklamada, Sayıştay raporu ile tespit edilen usulsüz borcun ödenmesine karşı durulacağı, yasa dışı istihdamlara karşı çıkılacağı gibi açıklamaları içeren 15 madde sıralandı.

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 1641 defa okunmuştur