1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YKP, elektrikteki yeni düzenlemeyi eleştirdi
YKP, elektrikteki yeni düzenlemeyi eleştirdi

YKP, elektrikteki yeni düzenlemeyi eleştirdi

YKP Yürütme Kurulu, elektrik tarifelerindeki yeni düzenlemeyi eleştirerek indirimin halka değil sermayeye yaradığını savundu.

A+A-

 

 

YKP’den yapılan yazılı açıklamada, elektrikteki indirimin halka değil, sermayeye yapıldığının rahatlıkla anlaşıldığı ve yurttaşların sermayeyi beslediği görüşü belirtildi.

Yunanistan’da iktidara gelen Syriza’nın politikalarıyla kıyaslamalar yapılan YKP açıklamasında “Aradaki fark, Syriza halkı, CTP-DP hükümeti sermayeyi korumaktadır” denildi.

Ekonomik olarak zorda olana da devletin desteğinin kısıtlı olduğu belirtilen açıklamada, “Elektrik tarifelerinde sosyal yardım alanlar için tek tarife ‘ilk 250 Kws’ içindir, bu da 25 kuruştur. Zorda olan biri 250 kWS’dan fazla kullandığı için, sanki aniden zenginleşmiş gibi bir sonraki dilim kendisine uygulanmakta ve iki kat daha pahalı 44 kuruş üzerinden elektriği ücretlendirilmektedir” ifadeleri kullanıldı.

YKP açıklamasında, hükümetin yüzünü sermayeye değil, yurttaşa dönmesi ve sermaye için yapılan indirimli elektrik tarifeleri ve sübvansiyonları yeniden kaynaklarını bularak yürürlüğe koyması çağrısında da bulunuldu.

(tak)

Bu haber toplam 1153 defa okunmuştur