1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YKP, ‘Çağman’ için Gülseren’de toplanacak
YKP, ‘Çağman’ için Gülseren’de toplanacak

YKP, ‘Çağman’ için Gülseren’de toplanacak

YKP, bugün saat 11.00’de Gazimağusa’daki Gülseren Askeri Kampı önünde olacaklarını kaydetti.

A+A-

YKP, Ali Çağman’ın hangi koşullar altında tutulduğunun açıklanmasını istedi

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP), tutuklanan Ali Çağman isimli kişinin hangi koşullar altında nerede tutulduğunun avukatları ve ailesi tarafından bilinmediğini savunarak, Ali Çağman’ın hangi koşullar altında tutulduğunun açıklanmasını istedi.

Çağman’ın süreç sonlanıncaya kadar hastaneye alınmasını, aile fertleri ve avukatlarıyla görüştürülmesini de talep eden YKP, bugün saat 11.00’de Mağusa’daki Gülseren Askeri Kampı önünde olacaklarını kaydetti.

YKP’den yapılan açıklamaya göre, YKP Yürütme Kurulu, Ali Çağman ile ilgili süreci değerlendirdi.

“Ali Çağman’a yaşatılanlar hakkında sesimizi yükseltiyoruz” diyen YKP, “geçirdiği trafik kazası sonrası omur kemiklerinde hasar oluşan ve askerlik görevini yerine getiremeyeceği raporlanan Ali Çağman ve ailesine yaşatılanları kamuoyu ile paylaşmanın vicdani sorumlulukları olduğunu” belirtti ve yaşanan süreci anlattı.

Önceki gün Ali Çağman’ın polis tarafından “alıkonulduğunu” savunan YKP, Çağman’ın hangi koşullar altında nerde tutulduğunun avukatları ve ailesi tarafından bilinmediğini belirterek, Çağman’ın tutuklanma şeklini eleştirdi, polisin eve “arama emri göstermeksizin baskın yaptığını” iddia etti. (tak)

 

Bu haber toplam 1115 defa okunmuştur