1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. YKP, boykot çağrısını yineledi
YKP, boykot çağrısını yineledi

YKP, boykot çağrısını yineledi

Kanatlı, “cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyasi olarak halkı temsil etmeyene mühür vurup oyların yakılmamasını, siyasi tavrın sandığa gitmeyerek gösterilmesi” çağrısı yaptı.

A+A-

 

Yeni Kıbrıs Partisi (YKP) Yürütme Kurulu Üyesi Murat Kanatlı, “cumhurbaşkanlığı seçimlerinde siyasi olarak halkı temsil etmeyene mühür vurup oyların yakılmamasını, siyasi tavrın sandığa gitmeyerek gösterilmesi” çağrısı yaptı.

Kanatlı yaptığı yazılı açıklamada, seçimlere ve adaylara yönelik eleştirilerde bulundu.

Kanatlı, “Seçim sonrası iki toplum liderlerinin görüşmelerinin Cenevre’de başlaması öngörülmektedir. Eğer hükümet bu ziyaret için ödenek çıkarmazsa, seçilecek olan kişi kendi cebinden uçak parası kesip Cenevre’ye mi gidecek? Bu durumda Cenevre’ye gidip gitmeme konusu bile hükümete bağlıdır” dedi.

Bazı adayların Maraş’ın ve yeni geçiş noktalarının açılmasından bahsettiğini, ancak bu konuda yürütme ve yasama gerekli adımları atmazsa, cumhurbaşkanın bu konuda adım atacak durumda olmadığını ifade eden Kanatlı, bunun halktan gizlemeye çalışıldığını öne sürdü.

Geçiş noktası açılmasının önemli bir konu olduğunu, Mağusa’ya Derinya, Lefkoşa’ya Mağusa Kapısı, Lefke-Aplıç’a yeni geçiş noktaları açılması gerektiğini söyleyen Kanatlı, YKP’nin bunu desteklediğini, ama bugünkü yasal mevzuat içinde, bu geçiş noktalarına yönelik yasal düzenlemeler yapılması gerektiğini belirtti.

Benzer sorunun Maraş için de geçerli olduğuna dikkat çeken Kanatlı, Maraş konusunda da yasama ve yürütmenin yapması gereken bir sürü iş olduğunu savundu.

Maraş’ın açılması ile bağlantılı olarak doğrudan ticaret konusunun da yeniden gündeme geldiğini anımsatan Kanatlı, “Daha önce yürütme bu konuda masaya konan önerileri benimsememiştir. ‘KKTC’yi tanıtma anlamına gidecek şekilde ithalat ve ihracatta ‘KKTC’ mühürlerinin kullanılması ısrarı nedeniyle tıkanan süreci cumhurbaşkanın aşma olanağı yoktur” dedi.

Benzer şekilde binalar yapacakları, kurullar, konseyler kuracakları vaatlerinin de boş olduğunu ileri süren Kanatlı şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı bu konuda sembolik girişim yapabilir ama ötesine gidebilecek yetki ve sorumluluğu yoktur. Üçlü kararnamedeki imzasından bile sorumlu değildir ki bütçeye, yasalar yapmaya müdahil olsun. Bu nedenle YKP olarak yalan seçim vaatlerine aldanılmaması çağrısını yeniden yapıyoruz. Geçmişte ‘seçimde söylenen seçimde kalır’ sözcüklerinin aday olanlar tarafından her seçim sonrası söylendiğini hatırlatırız.”

(tak)

Bu haber toplam 1743 defa okunmuştur