1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yine yargılanamadı
Yine yargılanamadı

Yine yargılanamadı

Alkın Coşkun’un üzerinden araç ile geçerek ölümüne sebep olan K. Y’nin yargı süreci dün de başlayamadı. K.Y, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nden aldığı rapor doğrultusunda, dün de mahkemeye çıkmadı

A+A-

Lefkoşa’da Ocak 2012 tarihinde E.S ile “trafik tartışmasının” ardından yola itildikten sonra, K.Y’nin yönetimindeki araç tarafından başı ezilen ve ölümü ile sonuçlanan Gönyelili 27 yaşındaki Alkın Coşkun’un yargı sürecinde zanlı K. Y’nin yargılanmasına dün de başlanamadı.

Geçtiğimiz Cuma günü hastanede astım rahatsızlığından tedavi gördüğü esnada mahkemeye getirilmek üzere polis eşliğinde yola çıkan, ancak araçta kriz geçirmesi üzerine tekrardan acil servise yatırılan zanlı, mahkeme için gün olarak belirlenen dün, yine mahkemeye çıkmadı.
Mahkemede iddia makamının tanığı olarak şaadet veren zanlının Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesinde tedavisini yürüten Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Tijen Sökmez, yemin ederek mahkemeye K.Y.'nin durumu hakkında bilgi verdi.

Tedavi görüyor
Sökmez, zanlının 27 Haziranda tedavi için getirildiğini ve sürekli ağladığını, suçluluk duygusu içinde olduğunu ve ölecekmiş gibi hissettiğini söylediğini ifade etti. Tijen Sökmez, zanlının “Ölüm Anksiyetesi ve Panik Atak” belirtileri olduğunu ifade ederek, kendisine ilaç tedavisine başladıklarını ve uyuttuklarını söyledi.

“İntihar etme meyili var, mahkemeye çıkması mümkün değil”
Doktor, hastanın intihar etmeyi düşündüğünü ve bu nedenle gözetim altında tutulduğunu belirterek mahkemeye gelmesinin şu anki durumu itibari ile mümkün olmadığını ifade etti. 
Tedavi süresinin ne kadar bir zaman istediğinin bilinemeyeceğini ifade eden Dr. Tijen Sökmez, hastaya göre sürecin değiştiğini belirtti.
Lefkoşa Ağır Ceza Mahkeme Heyeti, sanığın 14 Temmuz 2014 tarihinde saat 14.00’da 5 bin TL değerinde kefalet senedi imza etmesi koşulu ile tutuksuz olarak yargılanmasını, imza etmemesi koşulunda ise tutuklanarak mahkeme huzuruna getirilmesine emir verdi.

Bu haber toplam 3722 defa okunmuştur