1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YiNE BONZAi!
YiNE BONZAi!

YiNE BONZAi!

'Bonzai zanlısı'nın ev adresi öğrenci bölgesi: Lefkoşa okullar yolu

A+A-

Didem MENTEŞ

Polis Genel Müdürlüğü’ne bağlı Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri aldığı bir ihbarı değerlendirerek, 6 Eylül günü Lefkoşa okullar yolunda evi bulunan isminin baş harfleri H.B isimli şahısın tasarrufunda 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid (Bonzai) türü uyuşturucu madde tespit etti. Zanlı H.B mahkeme emriyle tutuklanarak, yasa gereği dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı. Nöbetçi ve Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit,huzurunda görüşülen tahkikat duruşmasında, İddia Makamı’nda Başsavcılık adına Savcı Emine Tayfunsel ve zanlı Avukatı mahkemede hazır bulundu.
Savcı Tayfunsel, meseleyle ilgili olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç’i mahkemeye tanık olarak dinletti. Sevinç, mahkemede yeminli şahadet vererek, meseleyle ilgili bulguları aktardı.

Polis: “İki kez sigara yapıp içti”
Polis memuru Sevinç, 6 Eylül 2014 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı bir polis ekibi tarafından mahkeme emriyle, Lefkoşa Okullar Yolu no:11’de ikamet eden zanlı H.B’nin evinde arama yapıldığını belirtti. Söz konusu aramada zanlının tasarrufunda 4 gram ağırlığında Sentetik Cannabionid  türü olduğuna inanılan uyuşturucu maddenin tespit edildiğini aktaran Mehmet Sevinç, zanlının tespit üzerine tutuklandığını söyledi. Sevinç, meseleyle ilgili olarak zanlı H.B’den yapılan soruşturmada, vermiş olduğu gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeyi 5 Eylül günü Lefkoşa’da tanımadığı bir şahıstan aldığını ve maddeyi iki kez sigara yaparak içtiğinin tespit edildiğini aktardı.

“Aranan bir şahıs var”
Meseleyle ilgili soruşturmanın yeni başladığını belirten polis memuru, söz konusu uyuşturucu maddeyi ve zanlıdan alınan idrar örneğini Devlet Laboratuarı’na gönderileceğini söyledi. Mehmet Sevinç, meseleyle ilgili olarak bağlantısı olduğuna inanılan ve aranan bir şahsın da olduğunu belirterek, bulunması gereken emareler olduğu bu nedenle zanlının serbest kalması halinde soruşturmaya etki edebileceği gerekçesiyle 3 gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

3 gün tutukluluk
Zanlı Avukatı, polis memurunun tutukluluk talebine itiraz etmedi. Bunun üzerine Yargıç Hale Ahmet Raşit de ilk nazarda zanlının suçla bağlantısı olabileceği gerekçesiyle, polise bir fırsat vermeyi uygun buldu. Yargıç, tahkikatın salimen yürütülebilmesi gerekçesiyle zanlı H.B’nin 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur