1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YILIN BAŞARILILARI ÖDÜLLERİNİ ALACAK
YILIN BAŞARILILARI ÖDÜLLERİNİ ALACAK

YILIN BAŞARILILARI ÖDÜLLERİNİ ALACAK

“Yılın Başarılıları Ödül Töreni” bu akşam saat 20.00’da derneğin Göçmenköy’deki genel merkezinde Fikret Ünlü Yüzme Havuzu başında yapılacak.

A+A-

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği'nin (KTSYD) geleneksel “Yılın Başarılıları Ödül Töreni” bu akşam saat 20.00’da derneğin Göçmenköy’deki genel merkezinde Fikret Ünlü Yüzme Havuzu başında yapılacak. “Sporun Oscarları” olarak da adlandırılan ödül gecesinde altı ödül verilecek. KTSYD yönetimi bu yılki ödüllerden Ahmet Sami Topcan Spor Üstün Hizmet Ödülü'nü kariyeri başarılar ve kupalarla dolu eski futbolcu ve antrenör Hüseyin Mevlit'e, Mete Adanır Yılın Sporcusu Ödülü'nü voleyboldaki çıkışıyla Ali Osman Nurettin'e, Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü'nü 25 yıllık hakemlik kariyerini başarıyla tamamlayan Savaş Tilki'ye, Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü'nün de sezonu 3 kupayla tamamlayan Yenicami Teknik Direktörü Turan Altay'a verilmesini kararlaştırdı.

Zeka Özteknik Özel Ödülleri ise Türkiye Kadın Basketbol Birinci Ligi’ne yükselen YDÜ Kadın Basketbol Takımı ve basketbolun yeni yıldız adayı Erten Gazi’ye verilecek.

Ahmed Sami Topcan Spor Üstün Hizmet Ödülü: Hüseyin Mevlit
Hüseyin Mevlit 1937 yılında dünyaya geldi. Eğitimi için küçük yaşta Türkiye’nin yolunu tuttu. Futbolu ilgi duyan Hüseyin Mevlit, ortaokulda yatılı okuduğu Kastamonu’da 1951 yılında karmaya seçildi. 1954’te lise eğitimi için bulunduğu Edirne’de okul takımı ile önemli başarılara imza attı. Önce Sarıyer’e ardından kariyerinin en parlak yıllarının geçtiği Feriköy’e transfer oldu. Attığı paslar ve gollerle bir anda transfer piyasasının en çok istenen futbolcusu haline geldi. Beşiktaş’a transfer oldu. Başarılı maçlar çıkaran Hüseyin Mevlit daha sonra Bursaspor’da da forma giydi. Futbolculuğunun sön dönemlerinde Boluspor ve Aydınspor takımlarında top koşturdu. Gönyeli’den gelen ısrarlı teklif onu yaşadığı İstanbul’dan doğduğu topraklara geri getirdi. Gönyeli’de antrenör futbolcu olarak görev aldı. Gönyeli’ye ilk şampiyonluğu ve Federasyon  Kupasını kazandıran Hüseyin Mevlit daha sonra Çetinkaya, Yenicami, Küçük Kaymaklı, Yalova, Doğan Türk Birliği, Türk Ocağı, Yeniboğaziçi ve Ağırdağ takımlarını çalıştırdı. Çeşitli başarılar ve kupalar kazandı. Hizmetleri, başarıları ve kariyeri ile iz bırakan Hüseyin Mevlit KTSYD Ahmed Sami Topcan Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Mete Adanır Yılın Sporcusu Ödülü: Ali Osman Nurettin
19 Mayıs 1993 tarihinde Mağusa’da dünyaya gelen Ali Osman Nurettin, ilköğrenimini gördüğü Polatpaşa İlkokulu’nda voleybola başlarken takımı ile birlikte 2 KKTC şampiyonluğu ve bir Türkiye üçüncülüğü elde etti. Daha sonra Canbulat Ortaokulu’nda öğrenimine devam eden Ali Osman burada ortaokullar arası voleybol şampiyonluğu yaşadı. Namık Kemal Lisesi voleybol takımı ile 4 sene üst üste KKTC şampiyonluğu, bir Türkiye dördüncülüğü başarısı elde eden Ali Osman kulüp olarak Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tüm altyapı kategorilerinde forma giydi. DAÜ’de yıldızlar ve gençler kategorilerinde birçok şampiyonluk yaşayan Ali Osman A takımda 4 lig şampiyonluğu sevinci yaşadı. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin bu sezon lig şampiyonluğu ve Süper Kupa’yı kazanmasına katkı koydu. Plaj voleybolunda da başarılı bir performans sergileyerek partneri Kemal Derebey ile Türkiye ligini 4’üncü tamamlama başarısı gösteren Ali Osman ayrıca Türkiye Plaj Voleybolu Milli Takımı’na seçildi. Ali Osman son olarak Balkan Şampiyonası’nda mücadele etti. Başarılı voleybolcu KTSYD Mete Adanır Yılın Sporcusu ödülünün sahibi oldu.

Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü Ödülü: Turan Altay
1968 yılında Baf’ta doğan Turan Altay, Baf Ülkü Yurdu alt yapısında futbola başladı. Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Baf Ülkü Yurdu’nun 4 kez üst üste şampiyon olduğu kadroda yer aldı. Futbola stoperde başladıktan sonra santrforda gerçek yerini buldu ve attığı gollerle şampiyonluklarda büyük pay sahibi oldu. Gol krallıkları yaşayan önemli bir isimdi. İlk antrenörlük deneyimini Alayköy takımı ile yaşadı. Daha sonra Baf Ülkü Yurdu, Yalova, Değirmenlik, Çetinkaya ve Yenicami takımlarında teknik adamlık görevinde bulundu. Teknik adamlıktaki en başarılı yılları önce Çetinkaya’da son iki sezonda ise Yenicami’de geçti. Altay Çetinkaya’da 2006-2007, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında şampiyonluk sevinci yaşadı.  Çetinkaya’dan sonra Yenicami’de göreve başlayan Turan Altay geride bıraktığımız son iki sezonda 2 Süper Lig, 2 Süper Kupa ve 1 KTSYD Kupasının yanında son olarak Pepsi Kıbrıs Kupası’nı kazanma başarısı gösterdi. Son 4 sezona 8 kupa sığdıran başarılı teknik adam bu sezon 3 kupanın kazanılmasındaki payı ile KTSYD Yusuf Kaptan Yılın Antrenörü ödülüne layık görüldü.

Sulhi Garan Yılın Hakemi Ödülü: Savaş Tilki
9 Şubat 1966 tarihinde Lefke’de doğan Savaş Tilki çocukluğundan bu yana her zaman futbolun ve sporun içinde oldu. Savaş Tilki, hakem olmadan önce bir dönem Gönyeli’de futbol oynadı. 1991 yılında hakemliğe başladı. O yıldan itibaren kesintisiz olarak üstün bir başarıyla 25 yıl hakemlik yapan Savaş Tilki, 2008-2010 yılları arasında Faal Futbol Hakemler ve Gözlemciler Derneği Başkanlığı da yaptı. Yaşı itibarıyla hakemliğinin son yılı olan geride bıraktığımız futbol sezonunun genelinde tecrübesi, kritik maçlardaki başarılı yönetimi,  isabetli kararları ve kendisine duyulan saygı ve sevgiyle öne çıkan hakemimiz oldu. Merkez Hakem Kurulu’nun geride bıraktığımız sezonlarda birçok zor maçta görev verdiği Savaş Tilki, duruşu, futbolculara, teknik direktörlere, yöneticilere ve taraftarlara verdiği güvenle 25 yıl hizmet verdiği hakemliği noktaladığı sezonun en başarılı hakemi olmayı başardı ve Sulhi Garan Yılın Hakemi ödülüne layık görüldü.

Zeka Özteknik Özel Ödülü: YDÜ Kadın Basketbol Takımı
Son iki sezondur Türkiye Kadınlar Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Kadın Basketbol Takımı, geride bıraktığımız yıl önemli bir başarıya imza atarak 1. Lig’e yükseldi. Sezona 9 takımlı grupta başlayan ve bu gruptaki tüm maçlarını kazanan YDÜ, bir maçta hükmen mağlubiyet cezası almasına rağmen bir üst tura yükseldi. Altı takımın yer aldığı bu grupta gösterdiği perfromans sonucu YDÜ, Basketbolu Geliştirenler Derneği ile birlikte Yalova’yda düzenlenen sekizli finallere katılmaya hak kazandı. Sekizli finallerde oynadığı 7 karşılaşmanın 6 tanesini kazanan, 1 tanesini kaybeden Yakın Doğu Üniversitesi, adını Türkiye Kadınlar Basketbol 1. Lig’e yazdırarak önemli bir başarı elde etti ve KTSYD Zeka Özteknik Özel Ödülüne layık görüldü.

Zeka Özteknik Özel Ödülü: Erten Gazi
17 yaşında olan Erten Gazi, ülke sporunun iki önemli ismi olan Ayten-Uğur Gazi çiftinin oğludur. Küçük yaşlardan itibaren üstün yeteneği ve spora olan ilgisi ile dikkat çekti. 1.87’lik boyuyla oldukça iyi bir basketbolcu olan ve kendini günden güne geliştiren Erten, Dünya Liseler Basketbol Şampiyonası’nda şampiyon olan Doğa Koleji’nde mücadele etti ve Anadolu Efes’in alt yapı takımı Pertevniyal’da forma giydi.
Bu yıl liseyi bitirecek olan Erten Gazi, Amerika Kolej Basketbol 1. Ligi ekiplerinden Chicago De Paul Üniversitesi’nin idmanlarına çıkmaya hazırlanıyor.
Genç sporcu, bu yaz Avrupa Şampiyonası’nda yer alacak olan Türkiye U18 Genç Milli Takımı’nda yer alacak.
Yunanistan’da yapılacak 2015 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanan Türkiye U18 Genç Erkek Milli Takımı’na da davet edilen Erten Gazi bu performansıyla KTSYD Zeka Özteknik Özel Ödülünün sahibi oldu.

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur