1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. "Yıldızlı belediyecilik hizmetleri ile devam"
Yıldızlı belediyecilik hizmetleri ile devam

"Yıldızlı belediyecilik hizmetleri ile devam"

Yorgancıoğlu, “Bu aslında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yapılan operasyonun bugünkü seçimlere yansımasıdır"

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Başkanı, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu gerek anayasa oylamasında gerekse belediye seçimlerinde birden çok partinin, bazı yerlerde ikiden çok partinin CTP-BG’nin kaybetmesi için ittifak yaptığını söyledi.

Yorgancıoğlu, “Bu aslında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik yapılan operasyonun bugünkü seçimlere yansımasıdır. Ama kim ne yaparsa yapsın cumhurbaşkanlığı seçimlerini heves edenlerin istediği gibi sonuçlanmayacağını bugünden söyleyebilirim. Halka karşı işlenen ve son gece yapılan operasyonların bundan böyle sökmeyeceğini ilan etmek isterim” diye konuştu.

Anayasa değişikliğinin Cumhuriyet Meclisi’nde temsil edilen siyasi partilerin oy birliğiyle hayat bulduğunu ve referanduma sunulduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, “Bizim dışımızda bu değişikliğe ‘evet’ diyen siyasi partilerin hiçbiri halkın ‘evet’ demesi için uğraşmadı, hatta bazı milletvekillerinin, ki her partide örnekleri vardır, gezdiğimiz bütün yerlerde insanlara hayır deme çağrısı yaptığına tanıklık ettik, böylesi bir kafa karışıklığı insanlara olumsuz etki yaptı” dedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bu akşam 2014 Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ve Referandumu sonuçlarını CTP-BG Parti Merkezi’nde düzenlenen basın toplantısında değerlendirdi.

Basın toplantısında Başbakan Yorgancıoğlu’na CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyelerinden Hakan Kuntay, Niyazi Düzgün ve CTP-BG Lefkoşa milletvekili Birikim Özgür eşlik etti.

Yorgancıoğlu, halkın verdiği karara ve sonuçlara saygılı olduklarını kaydetti.

Anayasa’nın daha demokratik, günlük yaşantıya daha cevap verebilir bir yapıya kavuşturulması adına uzun yıllar boyunca, birçok kez denenen çalışmanın sonuca ulaştığını vurgulayan Yorgancıoğlu, 4 siyasi partinin bu konudaki görüş birliğine dikkat çekti.

Birçok siyasi partinin anayasa değişikliği konusunda farklı görüşü ve beklentisi olduğunu da belirten Başbakan Yorgancıoğlu, değişim için 34 milletvekilinin oyuna ihtiyaç duyulduğunu anımsattı, bu nedenle 21 maddenin referanduma sunulduğunu söyledi.

“ANAYASAYA ‘EVET’ DİYEN PARTİLER PRATİKTE BUNUNLA İLGİLİ NEGATİF DAVRANDI....”

Parti olarak sürece koydukları katkıya dikkat çeken Özkan Yorgancıoğlu, “Bütün siyasi partilerin oyuna rağmen anayasa değişikliği reddedildi. Tüm ilçelerde anayasaya ‘evet’ diyen partilerin pratikte bununla ilgili negatif davrandıklarına, milletvekillerinin anayasa değişikliğinin aleyhine çalıştıklarına tanıklık ettik” diye konuştu.

Yorgancıoğlu, “Sonuca saygılıyız. Halkımız bize ileride 34 milletvekilinin üzerinde yetki verirse halkın beklentilerini de içerecek şekilde bu anayasayı değiştirmek bizim hedefimizdir. Bundan vazgeçtiğimizi söylemek mümkün değil” ifadesini kullandı.

“LEFKE’DE VE GEÇİTKALE’DE İLK KEZ BELEDİYE KAZANDIK”

Yerel seçimlerle ilgili “14 artı” hedefini koyduklarını anımsatan Başbakan Yorgancıoğlu, “Bu hedefe ulaştık. İlk kez İskele bölgesinde 5 belediyenin 4’ünü aldık. Lefke’de ve Geçitkale’de ilk kez belediye kazandık. Buna benzer yerlerde eskiden kazandığımız ya da fiilen elimizde bulunan belediyeleri yine kazandık” dedi.

“KAZANDIĞIMIZ BELEDİYELERDE YILDIZLI BELEDİYECİLİK HİZMETLERİNİ DEVAM ETTİRMEK KONUSUNDA HASSASIZ”

Açıklama yaptığı sırada sayımların devam ettiğini ve sonuçlarda değişiklikler olabileceğini ifade eden Yorgancıoğlu, “Kazandığımız belediyelerde yıldızlı belediyecilik hizmetlerini devam ettirmek konusunda hassasız. Bunu halkın daha mutlu olması, daha iyi yaşayabilmesi ve daha iyi hizmet alması için yapacağız. Kaybettiğimiz belediyelerde de yıldızlı hizmetlerin verilmesinin denetçisi olacağı. Bugün alınan hizmetlerin geriye götürülmesi konusunda hiç kimseye şans tanımayacağız” dedi.

Yorgancıoğlu, CTP-BG’nin kaybettiği yerlerle ilgili her kentin kendine özgü koşullarına göre değerlendirmeler yapacaklarını da söyledi.

Başbakan, bir basın mensubunun, “3 büyük belediyedeki değişikliklerin CTP-BG’nin kendi içinde yaşadığı sorunlardan kaynaklandığı” yönündeki iddiaları sorması üzerine, “Elimizde öyle bir şeyin olduğu yönünde bir bulgu yoktur” dedi.

(tak)   

Bu haber toplam 1920 defa okunmuştur