1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldızlarda YDK Gençlerde Kurtuluş
Yıldızlarda YDK Gençlerde Kurtuluş

Yıldızlarda YDK Gençlerde Kurtuluş

Ortaokullu Yıldızlar ve Liseli Gençler Atletizm Final Yarışları dün koşulan son gün yarışları ile tamamlandı

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Günler, Okul Sporları ve Kol Etkinlikleri Koordinasyon Birimi tarafından organize edilen Ortaokullu Yıldızlar ve Liseli Gençler Atletizm Final Yarışları dün Atatürk Stadı’nda koşulan son gün yarışları ile tamamlandı. Yıldız kızlarda ve erkeklerde Yakın Doğu Koleji şampiyon olurken, genç kız ve erkeklerde Kurtuluş Lisesi şampiyon olma başarısı gösterdi.

Yıldız kızlarda ikinci Canbulat Özgürlük Ortaokulu, üçüncü Girne Amerikan Koleji olurken, yıldız erkeklerde Lapta Yavuzlar Lisesi orta bölümü ikinci Şehit Turgut Ortaokulu üçüncü oldu. Genç kızlarda ve erkeklerde Yakın Doğu Koleji ikinci olma başarısı gösterirken kızlarda Namık Kemal Lisesi, erkeklerde Girne Amerikan Koleji üçüncü oldu.

Savaşkan rekorunu geliştirdi
Geçtiğimiz gün başlayan ve dün tamamlanan yarışların son günü rekora sahne oldu. 300 metre engelli branşında yer alan Kurtuluş Lisesi atleti Kaan Savaşkan, daha önce elemelerde kırdığı rekorunu finallerde geliştirdi. Savaşkan elemelerde koştuğu 0:40.23’lük derece ile rekorun sahibi olmuştu. Dünkü yarışlarda 0:39.68’lik bir derece yapan Savaşkan, kendi rekorunu geliştirdi.

Diskalifiyeler tartışma yarattı
Finallerin son gününde Genç Erkekler İsveç Bayrak Yarışı’nda Kurtuluş Lisesi ile Yakın Doğu Koleji takımlarının diskalifiyeleri uzun süre tartışma yarattı. Yarışın son bayrak değişimi öncesi, son 200 metreye ilk 3 sırada giren takımların sporcularına göre bayrağı alacak olan atletlerin yerleri belli oluyor. Kurtuluş ve YDK’nın son sporcularının hakemler tarafından konulduğu yerden ayrılası ve esas durmaları gereken kulvarda bayrak değişimini yapmalarına rağmen her iki takım da diskalifiye edildi. Bu durum tartışmaları beraberinde getirirken her iki okul da farklı takımlar çıkararak İsveç Bayrak Yarışı’nı bir kez daha koştu.

YILDIZ KIZ
1. Yakın Doğu Koleji (529 Puan)
2. Canbulat Özgürlük Ortaokulu (450 Puan)
3. Girne Amerikan Koleji (393 Puan)
4. Şht. Turgut Ortaokulu (368 Puan)

YILDIZ ERKEK
1. Yakın Doğu Koleji (583 Puan)
2. Lapta Yavuzlar Lisesi (435 Puan)
3. Şht. Turgut Ortaokulu (434 Puan)
4. Çanakkale Ortaokulu (397 Puan)

GENÇ KIZ
1. Kurtuluş Lisesi (599 Puan)
2. Yakın Doğu Koleji (552 Puan)
3. Namık Kemal Lisesi (504 Puan)
4. Levent Kolej (488 Puan)

GENÇ ERKEK
1. Kurtuluş Lisesi (802 Puan)
2. Yakın Doğu Koleji (741 Puan)
3. Girne Amerikan Koleji (587 Puan)
4. Güzelyurt Meslek Lisesi (566 Puan)

Bu haber toplam 1252 defa okunmuştur