1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yıldızlar Lefkoşa’da parladı
Yıldızlar Lefkoşa’da parladı

Yıldızlar Lefkoşa’da parladı

Uluslararası Atletizm Şampiyonası adı altında düzenlenen organizasyonda Avrupa ve dünyanın önde gelen atletleri ülkemiz sporcuları ile yarıştı

A+A-

Bu yıl KKTC Atletizm Federasyonu tarafından adı değiştirilerek Uluslararası Atletizm Şampiyonası adı altında gerçekleştirilen organizasyon Lefkoşa Atatürk Stadı’nda 3 Ekim Salı günü yapıldı. Lefkoşa’da yapılan organizasyona 13 ülkeden 65 sporcu katıldı.  

TRİBÜNLERDE YOĞUN İLGİ VARDI

Uluslararası Atletizm Şampiyonası’na okullardan gelen öğrencilerin yoğun ilgi göstermesiyle Atatürk Stadı’nın kapalı tribününün büyük bir bölümü doldu. Çocuklar, hem sporcuların performansını izledi, hem de sporcularla günün anısına fotoğraf çektirdi.

ERKEKLER 100 METREYE GULİYEV DAMGASI

Geçtiğimiz Ağustos ayında Londra’da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası’nda 200 metrede altın madalya kazanan Azeri asıllı Türk atlet Ramil Guliyev, her yıl olduğu gibi bu yıl da Atatürk Stadı’nın tartan pistine çıktı. Tribünlerde özellikle Guliyev’in yarışacağı Erkekler 100 metre yarışı beklendi. Guliyev, elde ettiği 10.71’lik derecesi ile rahat bir birincilik elde etti. Türkiye 4x100 metre takımında takım arkadaşı ve ülkemiz elit atletlerinden Yiğitcan Hekimoğlu ise 10.84’lük derecesi ile dördüncü olabildi.

YÜKSEK ATLAMA YARIŞINI KAZANAN LEVCHENKO

Organizasyonun bir diğer dikkat çeken branşı olan kadınlar yüksek atlamada Dünya Atletizm Şampiyonası’nda gümüş madalya kazanan Ukraynalı Yulia Levchenko 1.88’lik atlayışı ile birinci olma başarısı gösterdi. Ülkemiz genç yeteneklerinden Buse Savaşkan ise 1.55’lik atlayışı ile dördüncü oldu.

EMİNE YARKIN YENİ REKORA İMZA ATTI

Uluslararası Atletizm Şampiyonası’nda yer alan ülkemiz atletleri yarıştıkları branşlarda ilk üç içerisine girme başarısı gösteremedi. Ancak 800 metre kadınlar branşında yer alan Emine Yarkın kendisine ait olan KKTC rekorunu geliştirdi. Yarkın, 2:18.41’lik derecesi ile yarışı beşinci bitirmesine rağmen rekor kırdı.

Fotoğraflar: Burhan GÜRKAN – Hüseyin ÖZBARIŞCI

 

 

Bu haber toplam 1648 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 336 Sayısı

Adres Kıbrıs 336 Sayısı