1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldızlar finallere hazırlanıyor
Yıldızlar finallere hazırlanıyor

Yıldızlar finallere hazırlanıyor

Ankara Beştepe Spor Salonu’nda oynanacak olan final grubu müsabakalarına 16 takım iştirak edece

A+A-

Voleybolda Ankara’da 22-28 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Türkiye Yıldzılar Şampiyonası Final Grubu müsabakaları için hazırlıklarına devam eden yıldız voleybol takımını güçlü rakipler bekliyor. Grup ve yarı final müsabakalarını yenilgisiz tamamlayan ve yaptığı 7 karşılaşmayı da kazanan yıldızlar final grubunda zorlu rakiple karşılaşacak.

Ankara Beştepe Spor Salonu’nda oynanacak olan final grubu müsabakalarına 16 takım iştirak edecek. 4 torbadan yapılacak kura çekiminde takımlar 4’erli gruplara ayrılacak. Gruplarında ilk iki sırayı alan takımlar çeyrek final hakkını elde edecek.
Yaklaşık 600 takımın mücadele ettiği Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda önce bölgesel müsabakalar oynandı. Daha sonra oynanan grup ve yarı final müsabakaları sonucunda son 16 takım belli oldu. Final Grubu’nda mücadele edecek olan takımlar ve torba numaraları şöyle belirlendi.

1. Torba: Galatasaray, Arkasspor, İstanbul BŞB, ESSPOR
2. Torba: Ziraat Bankası, Halkbankası, Feberbahçe, Milli Piyangolar
3. Torba: Beşiktaş, Ankara TVF Lisesi, Tofaş, İST Okyanus Koleji
4. Torba: Kıbrıs, Alanya Bahçeşehir Koleji, Kayseri Melih Gazi, Malatya Orduzu

Kaya: “Yıldızlar büyük bir başarı elde etti”
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya “Yıldızlarımız şu ana kadar gösterdikleri performans ve ortaya koydukları mücadele ile grup ve yarı final müsabakalarını yenilgisi tamamlayarak adını böylesine büyük bir organizasyonun final grubuna yazdırarak büyük bir başarı elde etmişlerdir. Final grubu müsabakalarından da çok zorlu ve voleybol da ekol olmuş takımların alt yapıları ile oynayacakaları bu karşılaşmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tamdır. Kura çekiminde Galatasaray , Fenerbahçe ve Beşiktaş ile aynı gruta yer almak en büyük isteğimdir” ifadelerini kullandı.

Plaj için hazırlıklar sürüyor
Ülkemizde düzenlenecek Plaj Voleybolu organizasyonları için hazırlıklar devam ediyor. KKTC 2015 Plaj Voleybolu Şampiyonası için ilk organizasyon 1-2 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek. Diğer organizasyonlar 25-26 Temmuz ve 4-5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Her yıl olduğu gibi bu yılda Türkiye Plaj Voleybolu Şampiyonası’nın final ayağı 18-20 Ağustos tarihlerinde ülkemizde gerçekleştirilecek. KKTC 2015 Plaj Voleybolu Şampiyonası ve plaj voleybolu ile ilgili olarak düzenlenecek diğer faaliyetler ile ilgili olarak Voleybol Federasyonu önümüzdeki günlerde detaylı açıklama yapacak.

Bu haber toplam 1015 defa okunmuştur