1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldızlar final için Ankara’ya gidiyor
Yıldızlar final için Ankara’ya gidiyor

Yıldızlar final için Ankara’ya gidiyor

Ankara Beştepe Spor Salonu’nda oynanacak olan Final Grubu müsabakalarına 16 takım katılacak.

A+A-

Ankara’da gerçekleştirilecek Türkiye Yıldızlar Şampiyonası Final Grubu müsabakalarına katılacak olan Voleybol Federasyonu Yıldız Erkek Takımı bugün adadan ayrılacak. 23-28 Haziran tarihleri arasında yapılacak şampiyona öncesi Yıldız Erkek Takımı grup ve yarı final müsabakalarını yenilgisiz tamamlamış ve oynadığı 7 karşılaşmayı da kazanmıştı.

Ankara Beştepe Spor Salonu’nda oynanacak olan Final Grubu müsabakalarına 16 takım katılacak. Dört torbadan yapılacak kura çekimi ile birlikte takımlar 4’erli 4 gruba yarılacak. Gruplarında ilk 2 sırayı alacak olan takımlar çeyrek finale yükselecekler.

Yaklaşık 600 takımın mücadele ettiği Türkiye Yıldızlar Şampiyonası önce bölgesel müsabakalarla başlarken ardından grup müsabakaları ve yarı final müsabakaları sonunda son 16 takım belirlendi. Antrenörlüğünü Erdinç Serdahoğluları’nın yaptığı Yıldız Erkek Takımı’nın kadrosunda 12 sporcu yer alıyor. Takım kaptanı Boran Yıkıcı grup ve yarı final karşılaşmalarında gösterdiği performans ile Türkiye kulüpleri tarafından yakın takibe alınarak final karşılaşmalarında da izlenecek.

Torbalar
Final Grubu’nda mücadele edecek olan takımlar ve torba numaraları şöyle:

1. Torba: Galatasaray, Arkasspor, İstanbul BŞB, ESSPOR
2. Torba: Ziraat Bankası, Halk Bankası, Fenerbahçe, Milli Piyangolar
3. Torba: Beşiktaş, Ankara TVF Lisesi, Tofaş, İstanbul Okyanus Koleji
4. Torba: Kıbrıs, Alanya Bahçeşehir Koleji, Kayseri Melih Gazi, Malatya Orduzu

Kaya: “Ülkemiz adına gururdur”
Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya yaptığı açıklamada Yıldız karmasının grup ve yarı final müsabakalarında gösterdiği performansla ülke voleybolunu başarıyla temsil ettiğini belirtti. “Final grubu müsabakalarından da çok zorlu ve voleybolda ekol olmuş takımların altyapıları ile oynayacakaları karşılaşmalarda ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine inancım tamdır” diyen Kaya “12 tane pırıl pırıl gencimiz özellikle bir takım sporu olan bu branşta adını Türkiye Final Grubu müsabakalarına yazdırmaları, ülkemiz adına bir gururdur. Plaj liginden sonra salonda da KKTC adının finallerde yer alması önemli bir hususdur. Başta hocamız Erdinç Serdahoğluları ve sporcularımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim. Kura çekiminde Galatasaray ,Fenerbahçe ve Beşiktaş ile aynı gruta yer almak en büyük isteğimdir” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 1141 defa okunmuştur