1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldızlar çeyrek finalde
Yıldızlar çeyrek finalde

Yıldızlar çeyrek finalde

Slovenya’da düzenlenen Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası’nda yıldız takımımız önemli bir başarı elde etti

A+A-

Avrupa Cepli Bilardo Federasyonu (EPBF) tarafından düzenlenen ve Slovenya'nın Portoroz kentinde gerçekleştirilmekte olan "Avrupa Gençler Bilardo Şampiyonası"nda "Yıldız" bilardo takımımız "Çeyrek Final"e yükseldi.
Geçtiğimiz gün oynadığı ilk karşılaşmasında Belçika’yı 3 -0 mağlup eden Mustafa Alnar, Osman Şanlısoy ve Aykın Burcu’dan oluşan “Yıldız” takımımız dün Çek Cumhuriyeti ile yaptığı ikinci maçında da 2-1 galip gelmeyi başararak adını ilk sekiz takım arasına yazdırmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Bosna Hersek'de düzenlenen şampiyonada 3'üncü gelerek bronz madalya kazanan "Yıldız" takımımız yarın oynayacağı "Çeyrek Final" maçını kazanıp, aynı başarıyı yakalamak istiyor.

Osman Şanlısoy ilk 16’da
Geçtiğmiz gün iyi başladığımız  “8 Top” karşılaşmalarında sporcumuz Osman Şanlısoy'un ilk 16 sporcu arasına kalmayı başararak sevindirdi.
İlk iki karşılaşmasından galibiyet ile ayrılarak başarılı bir performans sergileyen Osman, dün oynadığı üçüncü tur karşılaşmasında da Arnavut sporcu Eklent Kaci'yi 6-4 mağlup ederek ilk 16 sporcu arasına girmeyi başardı. Osman çeyrek finale çıkma mücadelesinde eşleştiği Polonyalı sporcu Daniel Maciol'a 6-2 mağlup oldu ve madalya şansını kaybetti.

Sözgen 8 topa veda etti
Diğer taraftan geçtiğimiz gün oynadığı ilk iki karşılaşmayı kazanan "Gençler"deki temsilcimiz Mehmetali Sözgen dün oynadığı üçüncü maçında Polonyalı rakibi Patryk Statkienicz'i mağlup etmeyi başaramadı ve "8Top"a veda etti.  Sözgen ilk 16 sporcu arasına kalma mücadelesinde şanssız bir oyun çıkararak rakibine  7-6'lık skor ile mağlup oldu. Kaybedenler gurubunda yollarına devam eden diğer sporcularımızdan Berk Soykara ile Hüseyin Alnar dün oynadıkları ilk karşılaşmalarında galip gelerek ilk 32 sporcu arasına kalırlarken,dün oynadıkları ikinci karşılaşmalarında mağlup olup, "8 Top"a veda ettiler. Kaybedenlerde ikinci maçını bay geçen Doğukan Doğu ise dün oynadığı karşılaşmada Alman rakibi karşısında tutunamayarak "8 Top"a veda eden bir diğer sporcumuz oldu.
"Yıldızlar"daki diğer temsilcilerimizden Aykın Burcu Norveçli rakibine 6-2 mağlup olup "8 top"a veda ederken, Mustafa Alnar İtalyan Gerber Juhasz' 6-4 mağlup edip bir üst tura yükselmeyi başardı. Mustafa bu turda eşleştiği Bulgar sporcu Ben Dvash'a 6-2 mağlup olunca bir üst tur şansını kaybetti.

Bu haber toplam 1088 defa okunmuştur