1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldız tozu dumana kattı
Yıldız tozu dumana kattı

Yıldız tozu dumana kattı

Geçtiğimiz haftasonu Lefkoşa’da Yıldız fırtınası esti. Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’na bağlı Ralli komitesi tarafından organize edilen yarış izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.

A+A-

Çağın Özılgaz

Dikmen ile Hamitköy barajı arasındaki yollarda hazırlanan 4 etabın toplamda 8 kez geçilmesiyle yapılan yarıştan Ömer Yıldız – Mehmet Kasımoğlu ikilisi zaferle ayrıldı. İkilinin 8 etapta da en iyi dereceyi elde etmesi ise ayrı bir başarı. Böylece şampiyonada geride kalan 2 yarışta da ilk sırada finiş görerek zirvedeki yerlerini perçinlemiş oldular.

Sezonun ilk yarışında 5’inci sırada finiş gören Sadık Bilgimer – Mustafa Nalçakanoğlu ikilisi bu kez ikinci sırada finiş görmeyi başarırken, üçüncü sırada 2013 Şampiyonu Derviş Sütcüoğlu – Harun Çakır ikilisi yer aldı.

Yarış boyunca ikinci sıra için nefes kesen bir mücadele yaşandı. Önce üçüncü sıradayken son şampiyon Fikri Macila – Nebil Öneral mekanik arızayla yarış dışı kaldı. Ardından da üçüncü sıraya yükselen Deniz Denner – Ömer Topcu ikilisi süratli bir virajda lastiğin patlamasıyla etap dışına çıktı ve zaman kaybetti.

A6 kategorisinde ise ilk yarışın galibi Özgür Turan – Mustafa Zaim ikilisi bu kez rakipleri Aktan Palabıyık – Mustafa Sertdemir’e geçilerek ikinci oldular. 8 etabın 6’sında rakibine üstünlük sağlayan ikili kategori birinciliğini elde etmeyi başardılar.

Bu haber toplam 1188 defa okunmuştur