1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yıldırım: Kıbrıs'taki duruşumuz çok nettir.
Yıldırım: Kıbrıs'taki duruşumuz çok nettir.

Yıldırım: Kıbrıs'taki duruşumuz çok nettir.

Yıldırım, Kıbrıs meselesinin de uzun zamandır gündemdeki yerini koruduğunu belirterek, “Kıbrıs'taki duruşumuz da çok nettir dedi

A+A-

 

Türkiye Cumhuriyeti (TC)  Başbakanı Binali Yıldırım,  TBMM Genel Kurulunda, 2017 yılı bütçesi üzerinde Hükümet adına konuştu. Yıldırım, Kıbrıs konusuna da değindi.

Yıldırım, Kıbrıs konusundaki duruşlarının net olduğunu kaydederek, çözümün adil yönetim, dönüşümlü başkanlık, iki tarafın haklarına saygı ve Türkiye’nin etkin garantörlüğünü temin edecek bir çözüm olması gerektiğini söyledi.

Binali Yıldırım, Kıbrıs meselesinin de uzun zamandır gündemdeki yerini koruduğunu belirterek, “Kıbrıs'taki duruşumuz da çok nettir. Kıbrıs'ta eğer bir çözüm olacaksa bu çözüm mutlaka adil bir yönetim, dönüşümlü başkanlık, iki tarafın haklarına, hukukuna, toprak haklarına, mülkiyet haklarına saygı göstereceği ve Türkiye Cumhuriyeti'nin etkin garantörlüğünü temin edecek bir çözüm olmalıdır. Ortaya çıkacak çözüm mutlaka ve mutlaka KKTC'de yaşayan soydaşlarımızın vereceği karar olacaktır” dedi.

 

Bu haber toplam 2574 defa okunmuştur