1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. Yıldırım: 'Çözüm Ada'da güvenliği sağlayacak'
Yıldırım: 'Çözüm Ada'da güvenliği sağlayacak'

Yıldırım: 'Çözüm Ada'da güvenliği sağlayacak'

TC Başbakan Yıldırım, Kıbrıs görüşmeleriyle ilgili, "Her zaman Türkiye, daha doğrusu Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir davranış içerisinde olmuyorlar." dedi.

A+A-

TC Başbakanı Yıldırım: Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde bir adım önde

Malta'nın, AB dönem başkanlığını ocak ayından itibaren devraldığını anımsatan Yıldırım, "Malta daima Türkiye'yi AB'ye tam üyeliği konusunda destekleyen, şartsız, koşulsuz destek veren bir ülke, bunu takdir ediyoruz. Malta'nın dönem başkanlığı içerisinde de AB-Türkiye ilişkilerinin daha da geliştirilmesi, yeni fasılların açılması ve güncellenmesine karar verilen AB ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği Anlaşması'nın çalışmalarına başlanmasını ümit ediyoruz. Bu konuda gereken desteği Sayın Muscat'ın vereceğinden eminiz." diye konuştu.

'AB'nin hızlı adım atması gerektiğini ifade ettik'

 

'Çözüm Ada'da güvenliği sağlayacak'

TC Başbakanı Yıldırım, Kıbrıs görüşmeleriyle ilgili şunları söyledi:

"Eminim ki burada varılacak çözüm Ada'da güvenliği sağlayacak, Türkiye'nin etkin garantisini sürekli olarak temin edecek ve her iki tarafın adil, eşit yönetişim hakkını da beraberinde getirecektir."

"Her zaman Türkiye, daha doğrusu Kuzey Kıbrıs Türk tarafı çözümde bir adım önde. Hiçbir zaman çözümü kesintiye uğratacak bir davranış içerisinde olmuyorlar. Buna özen gösteriyorlar. Çözümün mutlaka sağlanması lazım çünkü çözümsüzlüğün bedelini Kuzey Kıbrıs Türk tarafı ödüyor." 

'Adalet, medya ve basınla ilgili fasılları AB açsın'

TC Başbakanı Yıldırım, Türkiye basın özgürlüğüne karşıymış gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldığını belirterek, "Bu iddiada bulunanlara şunu teklif ediyorum; basın özgürlüğü Avrupa için çok önemli, adalet, hukuk devleti olmak çok önemli. 23-24'ncü fasıllar... Adalet, medya ve basınla ilgili fasılları AB açsın, ne söyleyeceklerse söylesinler, biz de cevabını verelim. Buradan çağrı yapıyorum, hariçten gazel okumakla olmaz. Biz gerçek bir teklif yapıyoruz, buyursun açsınlar bu fasılları." dedi.  

 

Bu haber toplam 2541 defa okunmuştur