1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yıldıran ve Ağdelen’den büyük başarı
Yıldıran ve Ağdelen’den büyük başarı

Yıldıran ve Ağdelen’den büyük başarı

Türkiye Satranç Federasyonu 2014 Türkiye Yıldızlar Satranç Turnuvası’nda Nilhan Yıldıran 17 yaş kızlar kategorisinde Türkiye ikincisi, Hüseyin Can Ağdelen ise 15 yaş genel kategoride Türkiye üçüncüsü oldu

A+A-

 

Türkiye Satranç  Federasyonu tarafından 30 Haziran – 6 Temmuz tarihleri arasında, Konya’da düzenlenen 2014 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu (KKSF) Milli Takım sporcuları önemli başarılar elde etti.
Nilhan Yıldıran 17 Yaş kızlar kategorisinde  Türkiye ikincisi olurken Hüseyin Can Ağdelen 15 yaş genel kategoride Türkiye üçüncüsü oldu.

299 sporcu yer aldı
Türkiye’den 34 ilden ve KKTC'den toplam 299 sporcunun katılımıyla Konya Rixos Otel'de düzenlenen 2014 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’nda KKSF adına değişik kategorilerde 13 sporcu yer aldı.
Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmaların ardından 17 Yaş Kızlar kategorisinde Nilan Yıldıran 7 tur üzerinden toplam 5 puan alarak Türkiye ikincisi gelmeyi başardı. 15 Yaş Genel kategoride yarışan Hüseyin Can Ağdelen ise 9 tur üzerinden 6 puan alarak Türkiye üçüncüsü oldu.

Yatırımların sonucu
Nilhan Yıldıran ve Hüseyin Can Ağdelen’in bu başarıları başta KKSF yönetimi olmak üzere satranç camiasında büyük sevinç ve mutluluk yarattı. Siyasi nedenlerden dolayı Dünya Satranç Federasyonu nezdinde tanınmayan KKSF’in neredeyse tek uluslararası çıkış kapısı olan Türkiye’de uzun yıllar sonra elde edilen bu başarılar, KKSF yönetiminin satranç sporuna yaptığı yatırımların sonuçlarının alınmaya başlanması adına büyük önem arz ettiği kaydedildi.

Ulusal kampa davet edildiler
2014 Türkiye Yıldızlar Şampiyosı ödül töreni 6 Temmuz tarihinde Konya Rixos Otel'de gerçekleştirildi. Düzenlenen ödül töreninde Nilhan Yıldıran ve Hüseyin Ağdelen kupa ve madalyalarını aldılar.
Nilhan Yıldıran ve Hüseyin Ağdelen kupa ve madalya ödülleri yanında Türkiye Ulusal Takım havuzuna girmeyi başararak, 20-24 Temmuz 2014 tarihleri arasında Balikesir’de düzenlenecek Türkiye Yıldızlar Ulusal Takım Kampına davet edildiler.

Bu haber toplam 2002 defa okunmuştur