1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YGS başvuruları 5-19 Ocak arasında yapılacak
YGS başvuruları 5-19 Ocak arasında yapılacak

YGS başvuruları 5-19 Ocak arasında yapılacak

ÖYSM tarafından gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı başvuruları 5-19 Ocak tarihleri arasında yapılacak.

A+A-

 

Yüksek Öğrenim ve Dışilişkiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler’in yazılı açıklamasına göre, ÖSYM’nin 15 Mart 2015 tarihinde gerçekleştireceği YGS ile ilgili başvuru tarihleri açıklandı.

Başvurular 5– 19 Ocak tarihlerinde yapılacak. ÖSYM ayrıca 2015 YGS ve sınavsız geçiş için başvuru alımıyla ilgili adaylara el rehberi, sınav takvimi, posteri ve kamu spotu hazırladı. Bunlara da ÖSYM’nin internet sitesinden ulaşılabilecek.

Adaylar ÖSYS’ye katılabilmek için ÖSYM başvuru merkezleri, sınav koordinatörlükleri ve bireysel olarak internet üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Öğrenciler başvuru esnasında alınacak kişisel şifre ve kimlik numaralarıyla bütün işlemlerini ÖSYM’nin internet sayfasından takip edebilecek.

ÖSYS başvuru ücretleri, belirtilen tarihlerde anlaşmalı bankalar aracılığıyla veya “www. osym.gov.tr” adresindeki ödemeler alanından yatırılabilecek.

YGS, adayların yeteneklerini ölçmeye yönelik soruları içerecek. YGS’den 140 ve üzeri puan alan adaylar, Meslek Yüksekokullarını tercih edebilecek, 180 ve üzeri puan alan adaylar ise Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girmeye hak kazanacak.

Bu bağlamda YGS 15 Mart 2015, LYS 4 ( Lisans Yerleştirme Sınavı – Sosyal Bilimler) 13 Haziran 2015, LYS 1 ( Lisans Yerleştirme Sınavı – Matematik ) 14 Haziran 2015, LYS 5 ( Lisans Yerleştirme Sınavı – Yabancı Dil ) 14 Haziran 2015, LYS 2 ( Lisans Yerleştirme Sınavı – Fen Bilimleri) 20 Haziran 2015, LYS 3( Lisans Yerleştirme Sınavı – Edebiyat, Coğrafya ) 21 Haziran 2015 tarihlerinde yapılacak.

“YGS BAŞVURULARI YAPILIRKEN DİKKATLİ OLUNULMALIDIR”

Ziya Öztürkler, aday öğrencilerin başvurularını titizlikle ve hatasız yapmaları konusunda da uyarıda bulundu.

2014 YGS müracaatları esnasında kimlik bilgilerinin doğru bir şekilde girilmemesinden dolayı YÖK’ün KKTC’li öğrenciler için tahsis ettiği KKTC kontenjanlarından 106 öğrencinin yararlanamadığını anımsatan Öztürkler, şunları kaydetti:

“Özellikle çift uyruklular kimlik ve vatandaşlık bilgilerini girerken çift uyruklu olduklarını belirtmelidirler.

Lise son sınıfında okuyanlar için başvuru merkezinin kayıtlı oldukları okulları olduğunu belirtir, öğrencilerimizin müracaatlarını okulları kanalıyla yapmalarını tavsiye ederim.

Sınava katılacak tüm adaylara şimdiden başarılar dilerim.”

(tak)

Bu haber toplam 1713 defa okunmuştur