1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. YEŞİLLİKLERİN GÜCÜ
YEŞİLLİKLERİN GÜCÜ

YEŞİLLİKLERİN GÜCÜ

Posa adeta vücudun elektrik süpürgesi gibidir. Kısacası vücudu temizlemeye, toksinlerden arındırmaya destek sağlayan müthiş elemanlardan bir tanesidir.

A+A-

Dilara Topcan

Yeşil renk sağlığın ve şifanın rengi olduğu gibi yeşil renkteki tüm sebzeler de renklerinin hakkını vererek birer sağlık ve şifa kaynağı niteliğindeler. Peki her yerde görebildiğimiz ve tüketmek adına her an elimizin altında olan yeşilliklerin kıymetini gerçekten biliyor muyuz dersiniz? Gelin bu güzel yeşilliklerin sağlığımız adına ne denli önemli olduğunu bir kez daha hatırlayalım… 

VİTAMİN VE MİNERAL DEPOSU YEŞİLLİKLERLE DEĞİŞİMİ BAŞLATIN!

Vitamin ve minerallerin sağlığımız adına çok büyük önem teşkil ettiklerinin bilincinde olsak da bu gerçeği çoğu zaman görmezden gelerek yaşıyoruz. Neden mi? Çünkü birçoğumuz sağlıksız besleniyor, neredeyse bol kalorili ama vitamin ve mineral bakımından fakir yiyecekleri sırf ‘lezzetli’ oldukları için (ya da lezzeti yalnızca bu sandığımız için) tercih edebiliyoruz. Çevremiz kebap, hamburger, pizza, hazır hamur işleri, şekerlemeler, tatlılar, kızartmalarla gününü (ya da gününün büyük bir bölümünü) geçiren bireylerle dolu.  Çok geç olmadan bize ekstra kalori, sağlıksızlık ve kilo haricinde bir şey kazandırmayan bu sağlıksız beslenme biçimimizi bir an önce değiştirmekte fayda var. Belki de bu yöndeki değişimi soframıza yeşillikleri ilave ederek başlatabiliriz, ne dersiniz?

SAĞLIĞINIZI KAYBETMEK İSTER MİSİNİZ?

Şu an sağlıklıysanız pek tabii hatalı diyet yöntemlerine, sağlıksız beslenmeye ve sağlıksız yaşamaya devam etme riskiniz vardır çünkü henüz sağlıksızlığın ne demek olduğunu bilmiyorsunuzdur. Hatta ‘bana bir şey olmaz’ düşüncesiyle yeşillikten fakir, yağdan şekerden zengin bir beslenme programıyla günlerinizi ‘korkusuzca’ hatta ‘bilinçsizce’ bile geçiriyor olabilirsiniz. Eğer sağlığınızı elinizden geldiğince elinizde tutmaya devam etmek istiyorsanız bir an önce bu düşünce biçiminizi değiştirmelisiniz. Unutmayın ki sağlıklı olabilmek ve kaliteli bir biçimde yaşayabilmek adına ‘sağlıklı beslenme’ en büyük rollerden birine sahip.

YEŞİLLİKSİZ GÜNÜNÜZ OLMASIN!

Saymakla bitiremeyeceğimiz sağlık deposu yeşillikleri soframızdan da pek tabii eksik etmemek gerekiyor. Eğer yeşilliklerle pek de haşır neşir değilseniz bugünden itibaren tüketime mani olan herhangi bir sağlık probleminiz yoksa hemen onları da sofranıza katmaya başlamalısınız.

VÜCUDUN SÜPÜRGELERİNDEN BİR TANESİ DE YEŞİLLİKLERDİR

Posa adeta vücudun elektrik süpürgesi gibidir. Kısacası vücudu temizlemeye, toksinlerden arındırmaya destek sağlayan müthiş elemanlardan bir tanesidir. Yeşillikler de posa bakımından fazlaca zengindirler. İşte size bolca yeşillik tüketmek için bir neden daha!

YEŞİLLİKLERİ HAYATINIZA KATMANIZ İÇİN 10 SEBEP

1)Kanserden tutun da kalp damar hastalıklarına kadar birçok koruyucu etkiye sahiptirler.

2)Bağışıklık sistemini kuvvetlendirirler.

3)Yüksek posa içerikleri sayesinde sindirim sisteminin en büyük dostlarından bir tanesidirler.

4)Omega 3 kaynağıdırlar.

5)Hem düşük kalorili, hem de tok tutucudurlar.

6)Cilt sağlığı için de son derece olumlu etkileri mevcuttur.

7)Antioksidan zenginidirler.

8)Yaşlanmayı geciktirmeye destek sağlarlar.

9)Kalsiyum bakımından da zengin olmaları nedeniyle kemik sağlığı için de son derece önemlidirler.

10)Metabolizmayı hızlandırmaya destek sağlarlar.

 

 

Bu haber toplam 2418 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 317 Sayısı

Adres Kıbrıs 317 Sayısı