1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. 'Yeşil Beyin’ler Ödüllere Kavuştu
'Yeşil Beyin’ler Ödüllere Kavuştu

'Yeşil Beyin’ler Ödüllere Kavuştu

ODTÜ Kıbrıs Kampusunun yedincisini düzenlediği “Yılın Yeşil Beyni” yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

A+A-

 

ODTÜ Kıbrıs’ın çevre, enerji ve su kaynaklarının sürdürülebilirliği konusunda farkındalık yaratmak üzere bu yıl yedincisini düzenlediği “Yılın Yeşil Beyni” uluslararası proje yarışmasında final heyecanı sonuçlandı. Yarışma; ODTÜ Kıbrıs’ın, “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji Sistemleri Yüksek Lisans Programı” ve “Sürdürülebilirlik Merkezi” tarafından düzenleniyor. Yarışmanın düzenlendiği 6 yıl boyunca, sayısız ülkeden katılımcı ve dereceye girenler, heyecanlı final sunumlarını Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştirdi. Bu yıl yarışmaya 14 ülkeden gelen 254 başvuru geldi. Final aşamasına ise lise seviyesinde 5, üniversite seviyesinde 5 proje kalmaya hak kazandı.

Cumhurbaşkanlık ve Garanti Bankası Sponsor Oldu

Yılın Yeşil Beyni yarışmasına bu yıl, Temiz Düşün projesiyle de çevre duyarlılığını ortaya koyan Cumhurbaşkanlığı ile Garanti Bankası sponsor oldu. Finalde yarışmak üzere Kuzey Kıbrıs’a gelen 10 takım, final sunumlarını 4 Ekim 2018 Perşembe günü ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusunda gerçekleştirdi. Dünyanın farklı ülkelerinden adamıza gelen yarışmacılar final sunumu yapmalarına ek olarak katıldıkları Kuzey Kıbrıs turu ile adamızı ve kültürümüzü de tanıma şansına ulaştı. Yarışmanın kazananları 5 Ekim 2018 Cuma akşamı gerçekleşen ODTÜ Kuzey Kıbrıs Akademik Yıl Açılış Töreni kapsamında açıklandı ve ödüller yarışmacılara takdim edildi.

Lise seviyesinde finale kalan 5 takım arasından üçüncü İzmir Fen Lisesi, ikinci de Özel Saraç İlgi Okulları oldu. Yılın Genç Yeşil Beyni unvanını ise birinci olarak Özel TAKEV Fen ve Anadolu Lisesinden Simay Berber ve Jülide Aynur kazandı. İkili, hazırladıkları “Atık Polistiren Malzemelerin Geri Dönüştürülmesiyle Yağlı Atık Suların İyileştirilmesi” projesi ile birinciliği elde etti.

Yılın Yeşil Beyni Malezya’dan!

Üniversite seviyesinde finale kalan Endonezya, Malezya ve İtalya’dan 5 takımın oldukça rekabetçi sunumlarının ardından üçüncülük ödülü İtalya Turin Politeknik Üniversitesinden Elena Fini’nin oldu. İkincilik ödülünü ise Malezya Petronas Teknoloji Üniversitesinden Sitisaro Binawae ve Nasuha Suliyana Binti Amran kazandı. Üniversite seviyesinde birinci olarak Yılın Yeşil Beyni unvanını taşımaya da hak kazanan ekip ise Malezya, Malaya Üniversitesinden Chuck Chuan NG ve Syazwan Akid Md. Said oldu.

Tüm finalistlerin kazandığı KKTC gezisine ek olarak üçüncü ekipler 500 €, ikinci ekipler 750 € ve birinci ekipler 1000 € değerinde elektronik ürünün de sahibi oldu. Lise kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini ODTÜ Rektör Danışmanları Doç. Dr. Ali Muhtaroğlu ve Doç. Dr. Mohammad Shikakhwa ile Yeşil Beyin yarışma koordinatörü Dr. Öğretim Görevlisi Carter Mandrik verdi. Üniversite kategorisinde kazananlar ise ödüllerini Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Özel Danışmanı Ömer Gökçekuş, Garanti Bankası KKTC Ülke Müdür Sevda Özen, ODTÜ Kıbrıs Rektörü Prof. Dr. Nazife Baykal ve ODTÜ Kıbrıs Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Karakaş’tan aldı.

Bu haber toplam 1925 defa okunmuştur