1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Yeşil alan’ takasında hukukçu görüşü istenecek
‘Yeşil alan’ takasında hukukçu görüşü istenecek

‘Yeşil alan’ takasında hukukçu görüşü istenecek

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, takas konusunun oylama yapılmadan geri çekildiğini dile getirerek, bundan sonraki süreçte hukukçulardan görüş alınacağını kaydetti.

A+A-

Girne’de tartışmalara neden olan yeşil alanların takası konusu, belediye meclisinden geri çekildi, ekipler bölge halkıyla görüşecek

Ayşe GÜLER

Girne Belediyesi’nde ‘yeşil alanların takası’ ile ilgili tartışma, bu yönde ‘hukuki görüş alınması’ kararı ile noktalandı.

Belediye meclisinde alınan karar gereği, belediye ekipleri önümüzdeki haftalarda bölge halkıyla görüşecek. Ardından da olumlu bir görüş alınması halinde konuyla ilgili hukuki görüşe başvurulacak.

Bölge halkı da toplantıya katıldı

Girne Belediyesi’nde önceki akşam yapılan toplantıya takas edilmesi gündemde olan bölge halkı da katıldı, görüşleri dinlendi.

Belediye meclis üyeleri karardan memnun

Öte yandan belediye meclis üyeleri ise atılan adımı olumlu buldu. Yeşil alanların takas edilmesiyle ilgili yasal prosedürün net olmaması nedeniyle bu konuda oylama yapılmasının doğru olmadığını belirterek, bölge halkıyla yeniden görüşüleceğini aktardı.

YENİDÜZEN’e konuşan belediye meclis üyeleri, bölge halkının görüşünün ardından konuyla ilgili hukuki görüşe başvurulacağını dile getirdi.

Güngördü: “Hukukçulardan görüş alınacak”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise ‘yeşil alanların’ takası konusunun belediye meclisinde değerlendirilerek, geri adım atıldığını belirtti.

Toplantıya bölge halkından 3 kişinin katılarak görüşlerini belirttiğini ifade eden Güngördü, “ vatandaşlar düşüncelerini söyledi. İyi İdare Yasası’nı okuduk. 11. maddesinden bahsettik” dedi.

YENİDÜZEN’e konuşan Güngördü, takas konusunun oylama yapılmadan geri çekildiğini dile getirerek, bundan sonraki süreçte hukukçulardan görüş alınacağını kaydetti.

Önümüzdeki dönemde bölge halkıyla yeniden bir araya geleceklerini ifade eden Güngördü, Yeterli “Hukukçular görüş alınacak, rapor sunacaklar. Ne yapılması gerektiği düşünülecek. Mahalle halkında esneklik olursa yeniden konu yeniden gündeme gelecek” dedi.

-----------------------------------------------------------

Belediye meclis üyeleri ne dedi?


Dr Raşit Kayra: “Takas yapılması geri çekildi”

“Yapılan toplantıda belediye meclis üyeleri, yeşil alanların takasının yasal yönünün net olmaması nedeniyle bu konuda oylama yapılmasını doğru bulmadı. Bu yüzden gündem maddesi geri çekildi. Önümüzdeki haftalarda bölge halkı ile konu masaya yatırılacak. Bölge halkı yapılmak istenen takasa olumlu yanıt verirse, hukuki görüş de alınacak.”


Ziya Sencer: “Bölge halkı, tepki göstermekte haklıdır”

“Bölge halkı, yeşil alanın takas edilmesi ile ilgili gösterdiği tepkide haklıdır. Belediye meclisi gündemine önceki akşam gelen konu, varılan uzlaşı gereği geri çekildi. Yılbaşından sonra bölge halkı ile görüşülüp, görüşlerine başvurulacak. Ardından da yapılması talep edilen takasın yasaya uygun olup olmadığı araştırılacak. Atılacak adımların sonunda konuyla ilgili karar üretilecek”

Bu haber toplam 1997 defa okunmuştur