1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. "Yerli Üretici ve Esnaf teşvik edilerek desteklenecek"
"Yerli Üretici ve Esnaf teşvik edilerek desteklenecek"

"Yerli Üretici ve Esnaf teşvik edilerek desteklenecek"

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları Güzelyurt Açık Pazar'da esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) milletvekili adayları 7 Ocak seçimlerine yönelik çalışmalar çerçevesinde dün sabah Güzelyurt Açık Pazar'ı ziyaret ederek, esnaf ve yurttaşlarla bir araya geldi.

TDP milletvekili adayları pazardaki stantları tek tek gezerek esnafla sohbet etti, TDP'nin katılımcı siyasetine ilişkin bilgiler verdi, soruları yanıtladı.

TDP Genel Başkanı Cemal Gürsel Özyiğit, ziyarette yaptığı konuşmalarda, TDP'nin yerli üreticinin desteklenmesi yönündeki düşüncesinin net olduğunu, yerel üreticinin ve esnafın teşvik edilerek destekleneceğini kaydetti. Özellikle üretimin önemli merkezlerinden biri olan Güzelyurt bölgesindeki üreticinin fazla mağdur edildiğini, TDP'nin bu mağduriyete son vermekte kararlı olduğunu belirten Özyiğit, destekler ve Kooperatifçilik ile pazar odaklı üretim yaparken ürün çeşitliliğinin artırılıp, üründe izlenebilirlik sağlanacağını, tarımsal sanayi teşvik edilerek hem üretici, hem de tüketicinin korunacağını vurguladı.

TDP'nin , tarım ve hayvancılık alanında Avrupa Birliği yasalarına uyumlu geçen tüm yasaları yeniden gözden geçirecek ve uygulanabilmesi için gerekli tüzükler ve organizasyonları yapacağını belirten Özyiğit, izlenebilirliğin sağlanması için de Entegre Tarım Bilgi Sistemi'nin etkin bir şekilde devreye sokulacağını kaydetti.

Narenciyede ortalama alan büyüklüğünün 12 dönüm, verimin ise dönüme 3 ton olduğunu belirten Özyiğit, TDP olarak girdi maliyetlerinin düşürülmesi için birlikte hareketi sağlayıp, birlik oluşumu, gençleştirme ve yeni tür çalışmalarını teşvik edeceklerini kaydetti. Özyiğit, Patates üreticiliğinde ise turfandacılığın ön plana çıkarılacağını ve sertifikalı üretim modeline geçileceğini ifade etti.

Bu haber toplam 1795 defa okunmuştur
Etiketler : ,