1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. ‘Yerleştirdi, kan izlerini temizledi’
‘Yerleştirdi, kan izlerini temizledi’

‘Yerleştirdi, kan izlerini temizledi’

Gönyeli’de kaldıkları evde ölü olarak bulunan iki gençle ilgili soruşturma derinleşti… Alınan ifadelerde ‘evden sesler yükseldiği’ belirtildi, Polis zanlının cesetlere müdahale ederek zemine yerleştirdiğini ve kan izlerini temizlediğini belirtti

A+A-

Gönyeli’deki iki ölümle ilgili olarak tutuklanan zanlı K.S.K.O. bugün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı, polis mahkemede soruşturmaya ilişkin detayları paylaştı.

Mahkemede yeminli şahadet veren polis çavuşu Cemil Özalkın, 5 Mayıs tarihinde 02.00- 17.50 saatleri arasında Gönyeli’de Şehit Hasanbuba Sokak Ayza Apartmanı Daire 4 adresinde misafir olarak kalmakta olan Mağusa’da sakin Mohammad Sabri İsmail Sharqawi ve Naser Sabri İsmail Sharqawi’nin ikametgahın yatak odasında, aynı evde kalan zanlı K.S.K.O. tarafından hareketsiz bir şekilde tespit edildiklerini söyledi.

Polis, olay yerinde gelen 112 acil serviste görevli sağlık ekibi tarafından müteveffaların cesetleri üzerinde yapılan muayenelerinde ölü olduklarının tespit edildiğini belirtti.

Polis, Mohammad Sabri İsmail Sharqawi ve Naser Sabri İsmail Sharqawi’nin cansız bedenlerinin otopsi için Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin morguna kaldırıldığını söyledi. Polis, zanlının kan ve idrar örneği vermediğini söyleyerek, zanlının olay günü 01.00 ile 06.00 saatleri arasında müteveffalarla birlikte olduğunu ve alınan birçok ifadede evden sesler yükseldiğinin duyulduğunu belirtti.

 

“Yara izleri var”

Polis, müteveffalara otopsi yapıldığını, üzerlerinde birçok yara izi olduğunun belirlendiğini ve kesin ölüm sebeplerinin otopside alınan kan ve doku örneklerinden çıkacak sonuçla belli olacağını mahkemeye aktardı.

Polis, zanlının müteveffaları öğlen 15.00’te tespit ettiğini ve polise 18.00 sıralarında bildirdiğini ayrıca yatakta olan cesetlere müdahale ederek zemine yerleştirdiğini ve kan izlerini temizlediğini belirtti. Polis, meseleyle ilgili olarak şüpheli olarak tutuklanan zanlı K.S.K.O’nun giymekte olduğu tişörtün üzerinde müteveffalara ait olduğuna inanılan kan lekesi tespit edildiğini söyledi.

Polis, soruşturmanın Taammüden adam öldürme ve adam öldürme olarak sürdürüleceğini belirterek, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Şevket Gazi, soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının 8 gün tutuklu kalmasına emir verdi. 

Bu haber toplam 3052 defa okunmuştur
Etiketler :
İlgili Haberler