1. HABERLER

  2. SPOR

  3. YENİSİNİ YAPILDI ESKİSİ DEVREDİLDİ
YENİSİNİ YAPILDI  ESKİSİ DEVREDİLDİ

YENİSİNİ YAPILDI ESKİSİ DEVREDİLDİ

Birçok yerel ve uluslararası organizasyona ev sahipliği yapan, son bir yıldır kullanılmayan Bocce Sahası’nın ihtiyaca göre yeni bir spor tesisi yapılması gündemde

A+A-

Eren ŞİŞİK - Hüseyin KIRAL

Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Parkı’nda yer alan ve son bir yıldır kullanılmayan Bocce Sahası’nın yeniden hayata geçirilmesi gündemde. Herkesi İçin Spor Federasyonu (HİSF) Başkanı Hasan Senin kendi sahalarını yaptıktan sonra Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) tarafından kendilerine verilen sahayı belediyeye devrettiklerini söyledi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı tesisin yeniden bölgeye ve Lefkoşa’ya kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

2005’te yapıldı
Son bir yıldır kullanılmayan ve atıl durumda bulunan Bocce Sahası 2005 yılında dönemin Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) başkanı Kutlay Erk tarafından yaptırılarak HİSF’in kullanımına verildi. İçerisinde birçok yerel ve uluslararası organizasyon yapılan sahanın yeniden belediyeye verilmesi için resmi yazı gönderildi.
Dönemin belediye başkanı olan Kutlay Erk, HİSF başkanı Hasan Senin’in isteği üzerine, hem federasyona, hem de bölgeye hizmet edecek olan o günün koşullarına göre iki kulvarlı olarak yapılan Bocce Sahası’nın içerisinde son bir yıldır Bocce topu yuvarlanmadı.
Konu ile ilgili olarak HİSF Başkanı Hasan Senin, Kutlay Erk’e çok teşekkür ederken, sahanın artık kendilerine yetmediğini ve federasyon binasının önünde üç kulvarlı yeni bir Bocce sahası yaptıklarını söyledi.

Senin “Belediyeden aldık, belediyeye devrettik”
Herkes İçin Spor Federasyon (HİSF) Başkanı Hasan Senin, YENİDÜZEN’e yaptığı açıklamada 2005 yılında dönemin Lefkoşa Türk Belediyesi başkanı olan Kutlay Erk’in kendileri açısından büyük bir eksikliği giderdiğini söyledi.
Taşkınköy, Dr. Küçük parkının içerisine yapılan Bocce Sahası’nın ülkenin tanıtımına çok katkısının geçtiğini belirten Senin, “içerisinde birçok uluslararası organizasyona imza attık, bu sahada bir çok sporcu yetiştirdik, ancak artık bize yetmiyordu ve kendi olanaklarımızla kendi yerimizi yaptık” dedi.
“Belediyeden aldık, belediyeye verdik” açıklamasını yapan Senin, geçtiğimiz ay tesisi belediyeye devretmek için resmi yazı yazdıklarını sözlerine ekledi söyledi.

Harmancı, “Bölgeye uygun bir spor tesisi yapacağız”
Konu ile ilgili olarak ulaştığımız Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, HİSF başkanı Hasan Senin’in resmi yazısının ellerine ulaştığını belirtirken, tesisin yeniden bölgeye ve Lefkoşa’ya kazandırılması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
LTB Başkanı Harmancı, kendisinin de atıl durumda bulunan bu yerin görüntüsünden hiç hoşlanmadığını, bununla ilgili olarak bölgeye ihtiyaca göre en uygun spor tesisinin yapılacağını açıkladı.

Serden: “Yeniden yapılmasını ve bölgeye hizmet vermesini istiyorum”
Taşkınköy, Dr. Küçük Parkı içerisinde yer alan ve kaderine terk edilen bocce sahasında yetişen bocce milli sporcusu Tüzel Serden, daha önce boccenin ne olduğunu bilmediğini, bölgeye yapıldıktan sonra kızı ve komşuları ile birlikte bu sahada bocce sporunu öğrendiklerini söyledi. İçerisinde birçok şampiyonluklar yaşadığını, birçok uluslararası organizasyonda top yuvarladığının altını çizen Serden, “Sahanın bölge halkına yeniden hizmet vermesi için yetkililerin bir an önce çalışma yapması gerekiyor” dedi.
Serden, son bir yıldır sahanın kullanılmadığını ve sahanın bu viran halinin ne Taşkınköy’e, ne de Lefkoşa’ya yakışmadığı söyledi.

Bu haber toplam 1789 defa okunmuştur