1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Yenidüzen Yılın Spor Ödülleri verildi
Yenidüzen Yılın Spor Ödülleri verildi

Yenidüzen Yılın Spor Ödülleri verildi

Yenidüzen Gazetesi Geleneksel Yılın Spor Ödülleri 2014 ödül töreni dün akşam gerçekleşti

A+A-

TOPLAM 25 BİN 934 OY... Geleneksel Yenidüzen Gazetesi Yılın Spor Ödülleri, dün akşam Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenen gece ile sahiplerini buldu. Okuyucularımızın gönderdiği kuponlarda 5 kategoride belirlenen 25 aday için toplam 25 bin 934 oy kullanıldı

2014 yılı içerisinde gösterdikleri performanslarla aday olan isimlere birer anı madalyası takdim edildi. Yılın Genç Yeteneği Özay Barutcu, Yılın Hakemi Eser Taçoy, Yılın Antrenörü Reşat Oğuz, Yılın Yöneticisi Mustafa Gülcan ve Yılın Sporcusu İbrahim Çıdamlı, kategorilerinde en fazla oyu alarak birinci oldu

YENİDÜZEN Spor Servisi

Yenidüzen Gazetesi’nin her yıl düzenlediği Geleneksel Yılın Spor Ödülleri’nde 2014 yılının başarılı isimleri dün akşam Lefkoşa Merit Otel’de düzenlenen gecede ödüllerini aldı. Ödül gecesi Erülkü Süpermarket’in katkılarıyla gerçekleşirken, 2014 yılı Kasım ayından 2015 yılı Şubat ayı başına kadar siz okuyucularımızın gönderdiği kuponlar birincileri belirledi. 5 ayrı kategoride 25 ismin yarıştığı Yılın Spor Ödülleri’nde toplam 25 bin 934 oy kullanıldı. Kupon sayımının tamamlanması ile düzenlenen ödül gecesinde her adaya birer anı madalyası takdim edildi ve en fazla oy alan adaylar ödüllerini aldılar.
Yılın Hakemi kategorisinde Eser Taçoy, Yılın Yöneticisi kategorisinde Mustafa Gülcan, Yılın Genç Yeteneği kategorisinde Özay Barutcu, Yılın Antrenörü kategorisinde Reşat Oğuz ve Yılın Sporcusu kategorisinde İbrahim Çıdamlı en fazla oy alarak birinci oldular.

Özel ödüller
Yenidüzen Gazetesi Geleneksel Yılın Spor Ödülleri’nde bu yıl 2 özel ödül takdim edildi. Ülke sporuna yönetici ve spor yazarı olarak yaptığı katkılardan dolayı merhum Omaç Başat’ın özel ödülünü oğlu Arkın Başat aldı. Başat’a ödülünü Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber tarafından verildi. Ayrıca, 2014 yılı Eylül ayında Lefkoşa’nın iki tarafını kapsayan Avrupa Ralli Şampiyonası Kıbrıs Ayağı Lefkoşa Özel Seyirci etabının gerçekleşmesinde gösterdiği çabadan dolayı Kuzey Kıbrıs Turing ve Otomobil Kurumu’na (KKTOK) özel ödül verildi. Ödülü KKTOK Yönetim Kurulu üyesi Tigin Kişmir 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’tan aldı.

Birinciler
Gecede ilk olarak Yılın Genç Yeteneği kategorisindeki ödül verildi. Emre Özsin, Milenay Günsoy, Büşra Çete, Özay Barutcu ve Osman Şanlısoy’un aday gösterildiği Yılın Genç Yeteneği kategorisinde en fazla oy alarak birici olan isim Özay Barutcu oldu. Barutcu’ya ödülünü Başbakan Özkan Yorgancıoğlu takdim etti.
Tigin Kişmir, Bayar Piskobulu, Mehmet Çavuş, Mustafa Gülcan ve Dr. Erkut Öner’in aday gösterildiği Yılın Yöneticisi kategorisinde en fazla oy alan isim Gençler Birliği kulüp başkanı Mustafa Gülcan oldu. Gülcan’a ödülü Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP Cumhurbaşkanı Adayı Sibel Siber tarafından verildi.
Eser Taçoy, Tansel Esngin, Fehim Dayı, Togay Tantura ve Utku Hamamcoğlu’nun aday gösterildiği Yılın Hakemi kategorisinde birinci olan Eser Taçoy oldu. Taçoy’a ödülü 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından verildi.
Toygar Davulcu, Reşat Oğuz, Özkan Eser, Musa Oytun ve Gökmen Öder’in aday gösterildiği Yılın Antrenörü kategorisinde en fazla oy alan isim Reşat Oğuz oldu. Oğuz’a ödülünü Gönyeli Belediye Başkanı Ahmet Benli takdim etti.
İbrahim Yavuz, Emine Uluçay, Celal Bozbeyli, Girol Eryıldız ve İbrahim Çıdamlı’nın aday gösterildiği Yılın Sporcusu kategoride adaylara anı madalyaları Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz tarafından verildi. Bu kategoride en fazla oy alarak birinci olan İbrahim Çıdamlı’nın spor hayatını Türkiye’de devam ettirdiğinden dolayı ödülü eşi Melis Çıdamlı aldı. Ödülü Kıbrıs Türk Fubtol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu takdim etti. Ödül töreni toplu fotoğraf çekimi ile sonlandı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Bu haber toplam 1615 defa okunmuştur