1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. YENİDÜZEN YENİ CEZAEVİ'NİN SON HALİNİ GÖRÜNTÜLEDİ
YENİDÜZEN YENİ CEZAEVİ'NİN SON HALİNİ GÖRÜNTÜLEDİ

YENİDÜZEN YENİ CEZAEVİ'NİN SON HALİNİ GÖRÜNTÜLEDİ

765 kişiye göre tasarlanan cezaevinde çalışmalar devam ederken, mevcut cezaevinin sıkıntıları katlanarak artıyor. 175 kişilik cezaevindeki toplam tutuklu ve mahkûm sayısı dün itibarı ile 590’a ulaştı.

A+A-

Müteahhit firma tarafından 2019 yılında teslim edilmesi hedeflenen yeni cezaevi bazı gecikmelere takıldı. Yeni Cezaevi ile ilgili çalışmalar son hız devam ederken, teslim tarihi uzatıldı.

TESLİM TARİHİ 6 AY DAHA UZATILDI… Mayıs sonunda teslim edilmesi gereken cezaevi ile ilgili süreç altı ay daha uzatıldı.  Yeni Merkezi Cezaevi’nin bitiş tarihi Aralık 2019 olarak belirlenirken, teslim 2020 yılında olacak.

 İŞLEMLER SON HIZ DEVAM EDİYOR… Haspolat Kirli Sanayi'de 93 dönüm arazi üzerine inşa edilen 765 kapasitesi olan cezaevinde birçok işlemde sona gelindi. Binanın yüzde doksan inşa ve kurulumu tamamlanırken, klimalar monte edildi, yataklar koğuşlara yerleştirildi.

KÖSEOĞLU: SÜREÇ UZADI… İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ömer Köseoğlu, yeni cezaevi ile ilgili YENİDÜZEN’e konuştu.  Köseoğlu, 2019 Mayıs sonu teslim edilmesi beklenen cezaevinde bazı aksaklıkların yaşandığını bunların Türkiye’de yakın zamanda gerçekleşen seçimlerin ve ekonomik paketin imzalanmamasının büyük etken olduğunun altını çizdi.

 

Devrim DEMİR

İnşaat çalışmaları Ocak 2018 yılında başlayan ve 2019 yılı Mayıs ayında teslim edilmesi beklenen Yeni Merkezi Cezaevi bir takım aksaklıklara takıldı.

Türkiye’de seçimler ve ekonomik programın imzalanmaması nedeniyle, yeni cezaevi 6 aylık gecikmeli olarak teslim edilecek.

765 kişiye göre tasarlanan cezaevinde çalışmalar devam ederken, mevcut cezaevinin sıkıntıları katlanarak artıyor. 175 kişilik cezaevindeki toplam tutuklu ve mahkûm sayısı dün itibarı ile 590’a ulaştı.

Cezaevinde hizmet veren 230 çalışan var.

Mayıs sonunda teslim edilmesi gereken cezaevi ile ilgili süreç altı ay daha uzatıldı.

Yeni Merkezi Cezaevi’nin bitiş tarihi Aralık 2019 olarak belirlenirken, teslim tarihi 2020 yılında olacak.

 

Birçok kısım yüzde 90 tamamlandı

Lefkoşa Kirli Sanayi’de 93 dönüm arazi üzerine inşa edilen 765 kapasitesi olan cezaevinde birçok işlemde sona gelindi. Binanın yüzde doksan işlemleri tamamlanırken, klimalar monte edildi, yataklar koğuşlara yerleştirildi.

Mahkûm ve tutukluların kalacakları koğuşların camları monte edilirken, sıva ve boya işlemleri tamamlanarak mermerler takıldı.

cez1.jpg

cez3.jpg

cerz2.jpg

cez4.jpg

Kameralar takıldı, X-ray cihazları geldi

Bin adet kamera ile izlenecek olan cezaevindeki titiz çalışmalar devam ediyor.

Metro Mühendislikte yetkili İnşaat Mühendisi Cihangir Karabacak, cezaevi inşaatı ve yürütülen çalışmalarla ilgili YENiDÜZEN’e konuştu.

Karabacak, Temmuz-Ağustos ayı gibi teslim edilmesi beklenen cezaevinde olumsuz hava koşullarının yanı sıra bir takım aksaklıklar nedeniyle cezaevini gecikmeli olarak Aralık ayında teslim etmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Elektrik ve elektronik birçok aletin geldiğini, kameraların monte edildiğini X-Ray cihazların teslim alındığını ifade eden Karabacak, koğuşlarda sistemin kurulduğunu elektrik işlemlerinin tamamlanmaya yakın olduğunu ifade etti.

cez7.jpg

cez5.jpg

Kapılar takıldı, aydınlatma monitörleri monte edildi

Karabacak, yeni cezaevinde tüm kapıların takıldığını, aydınlatma monitörlerinin monte edildiğini kaydetti.  Demir kapıların da boyanarak takıldığını ifade eden Karbacak, “Demir kapıların özelliği biri kapanmadan diğeri açılmaz; güvenlik zafiyeti olmaması açısından her detay ayrı ayrı düşünüldü. Retina taramaları, elektrik tesisatları burada kurulan elektronik sistemi yeni gelecek olan arkadaşlara anlatmak süreci uzatacak. Tahminimiz buraya taşınmaları 2020’de olacak” dedi.

cez6.jpg

Cezaevinde azalma yok

Mevcut kapasitesinin üzerinde hizmet vermeye çalışan cezaevinde ise durum farklı değil. Merkezi Cezaevinde mahkûm ve tutuklu sayısında azalma yok. Dün itibarı ile cezaevinde hükümlü ve tutuklu sayısı 590 olarak kayıtlara geçti.

 


 

Köseoğlu: Türkiye’deki seçim ve ekonomik program süreci uzattı

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Ömer Köseoğlu, yeni cezaevi ile ilgili YENİDÜZEN’e konuştu.

Köseoğlu, Mayıs sonu teslim edilmesi beklenen cezaevinde bazı aksaklıkların yaşandığını bunların Türkiye’de yakın zamanda gerçekleşen seçimler ve ekonomik paketin imzalanmamasının büyük etken olduğunun altını çizdi. Yeni cezaevindeki binanın yüzde doksanının tamamlandığını ifade eden Köseoğlu, kameraların, optik okuyucuların x-ray cihazlarının geldiğini ve bunların yerleşmeye başladığını kaydetti.

İnşaatı sürekli yakından takip ettiklerini, yerinde birçok inceleme yaptıklarını ifade eden Köseoğlu, inşaatın 6 aylık bir gecikme ile Aralık 2019 yılında teslim edilmesini ve 2020 yılında yerleşmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu haber toplam 12004 defa okunmuştur
İlgili Haberler