1. HABERLER

  2. HABERLER

  3. YENİDÜZEN 39. yılını kutladı
YENİDÜZEN 39. yılını kutladı

YENİDÜZEN 39. yılını kutladı

YENİDÜZEN Gazetesi 39. Kuruluş yıldönümünü çalışanları ile kutladı

A+A-

YENİDÜZEN Gazetesi 39. Kuruluş yıldönümünü çalışanları ile kutladı.
12 Aralık 1975 tarihinde yayın hayatına başlayan Yenidüzen Gazetesi’nin 39. Yıl kutlama etkinliğine çalışanların yanı sıra, Meclis Başkanı Sibel Siber, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, KIB-TEK Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akim ve aynı zamanda Yenidüzen yazarı olan Milletvekilleri Ferdi Sabit Soyer, Birikim Özgür, Asım Akansoy, Armağan Candan da katıldı.

Mutluyakalı: "Yenidüzen'in tarihi, Kıbrıs'ta emek ve barış mücadelesinin tarihidir”
Yenidüzen’in tarihinin, Kıbrıs’ya emek ve barış mücadelesinin tarihi olduğunu ifade eden Yenidüzen Gazetesi Genel Müdürü ve Genel Yayın yönetmeni Cenk Mutluyakalı, Yenidüzen’in 40. Yılında, adına layık bir düzende, adıyla uyumlu bir çağda yayımlanması temennisini belirtti.

Talat: “Bir gazetenin yaşayabilmesi için çok çalışması gerekiyor”
Eski yıllarda Yenidüzen’i basabilmek için matbaaya ihtiyaç olduğunu, matbaa olmazda Yenidüzen’in basılamayacağını ifade eden 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, hiçbir matbaanın eski yıllarda Yenidüzen’i basmadığını anımsattı.
Yenidüzen’in o yıllarda yayımlanabilmek için önce matbaaya ihtiyaç duyduğuna işaret eden Talat, o yıllarda özveriyle matbaayla gazetenin birlikte gittiğini hatırlattı.
“Bugünkü özveri de az değil” diyen Talat, bir gazetenin yaşayabilmesi, gündemi yakalayabilmesi için gerçekten çok çalışması gerektiğine işaret etti.
Kıbrıs Sorunu’nun kamuoyu yoklamalarında en az önemli konu haline geldiğine de değinen Talat, oysa en önemli sorunun halen Kıbrıs Sorunu olduğunu ve Yenidüzen’in bu konuyu işlemeye devam etmesi gerektiğini belirtti.
“Bu nedenle görev büyüktür, zordur, zahmetlidir” diyen Talat, Yenidüzen’e katkı koyan herkese teşekkür etti, nice yıllar diledi.

Yorgancıoğlu: “Yenidüzen’in bütün toplumu kucaklayan bir anlayışla yönetilmesi esastır”
Yenidüzen Gazetesi’ni bugünlere taşıyan emekçilerine teşekkür eden Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bu alanda mücadele etmenin ne kadar zor olduğunu bildiğini belirtti.
“Meşakkatli bir meslek” diyen Yorgancıoğlu’nun, bu nedenle de insanların yaptığı işi inanarak yapmasının halen geçerli bir akçe olduğunu ifade etti.
“Ülke küçük bu nedenle ekonomik anlamda da zorluklar vardır” diyen Yorgancıoğlu, geçmiş dönemden daha iyi bir noktaya taşındığı için Yenidüzen yöneticileri ve çalışanlarını da kutladı.
Yenidüzen’in bütün toplumu kucaklayan bir anlayışla yönetilmesinin esas olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, Yenidüzen’e nice yıllar diledi.

Siber: “Yenidüzen barış ve demokrasi kültürü adına yıllardır görevini yerine getiriyor”
Yenidüzen’in yeni yaşını kutlayan Meclis Başkanı Sibel Siber de, her yeni yaşın, yeni heyecan ve yeni umut demek olduğuna işaret etti.
Yenidüzen’in, yayınlanan 15 günlük gazetenin içerisinde üst sıralarda yer alan bir gazete olduğuna işaret eden Siber, bu nedenle de Yenidüzen çalışanlarını kutladı.
Barış ve demokrasi kültürü için basına büyük görevler düştüğüne işaret eden Siber, Yenidüzen’in de bu görevi yıllardır yerine getiren bir gazete olduğuna vurgu yaptı.

Bu haber toplam 1395 defa okunmuştur