1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yeni yılda yeni bir sen yaratmaya ne dersin?
Yeni yılda yeni bir sen yaratmaya ne dersin?

Yeni yılda yeni bir sen yaratmaya ne dersin?

Yeni yılda yeni bir sen yaratmaya ne dersin?

A+A-

Safir Sorakın

Hoş geldin 2016!.. 2016’ya girerken herkesin bir dileği olmalı... Dileklerimizin en başında tabii ki sağlık gelmektedir. Yeni yılda daha sağlıklı ve daha formda olmak için kendinize yeni bir sayfa açıp beslenme düzeninizi değiştirmekle başlayabilirsiniz. Öncelikle diyet anlayışımızı değiştirmemiz gerekmektedir. Diyet kelimesini geçici bir beslenme programı olarak değerlendirebiliriz. Halbuki bizim, yaşam tarzımız haline getirebileceğimiz beslenme programları uygulamaya ihtiyacımız vardır. Kalıcı, keyifle sürdürebileceğimiz ve kısa vadeli mucizelere ihtiyaç duyulmayacak beslenme biçimi oluşturarak 2016’da formumuza sağlıklı bir şekilde kavuşabiliriz.

İŞİN ASLI MUTFAKTA BAŞLAR!

Beslenme tarzınızı değiştirmede en önemli unsur mutfak alışkanlıklarının gözden geçirilmesidir. Çünkü yanlış pişirme yöntemleri kronik hastalıklara yakalanma riskimizi artırıyor. Kızartma uygulamaları 2016 yılında kendini fırında,  düdüklü tencerede pişirme ve buğulama işlemlerine bırakmalıdır. Unutulmamalıdır ki ne yediğimiz kadar nasıl pişirdiğimiz de çok önemlidir.

BESLENME TEDAVİNİZ SİZE ÖZEL OLMALIDIR!

Popüler diyetler size kalıcı kilo kaybı sağlamaz. Kalıcı kilo kaybı sağlamanız için size özel olarak planlanan dengeli bir beslenme planı sizin için en ideal. Protein diyetleri, vermiş olduğunuz kiloların geri kazanılmasını sağlar. Bu tip diyetlerin mağduru olmayınız!

ÖĞÜN DENGESİ VE İÇERİĞİNE DİKKAT!

Ana öğünler arası uzun süre olduğundan ara öğünler atlanılmamalıdır. Ara öğünler kan şekerini dengede tutmak ve gerektiği kadar insülin salgılanması açısından çok önemlidir. Ancak ara öğünlerde ‘doğru’ besinleri tüketmek çok önemlidir. Çünkü ‘yanlış’ ara öğünler kilo kaybı yerine şişmanlatabiliyor. Yine ana öğünlerimizi de planlarken doğru seçimlerden yana tercihler yapmamız sağlığımız açısından iyi olacaktır.

KIŞ GÜNEŞİNİZ EKSİK OLMASIN!

Hayvansal gıdalarla D vitamini ihtiyacınızın maksimum yüzde 10’luk bir bölümünün karşılanabileceğini hatırlatmak isterim. D vitamini deposunun az oluşu bizim yağlanmamızı artırır. D vitamini depolamak için güneşli havada 20 dakika kadar yürüyüş yapabilirsiniz.

HİNDİ ETİ SADECE YILBAŞI GECESİNE MAHSUS OLMAMALI!

Düşük yağ içeriğinden dolayı kalp dostu olarak adlandırabiliriz. Ayrıca mineral deposudur.  Hindi etinde bulunan başlıca minarellerden olan çinko bağışıklık sistemi, yaraların iyileşmesi, vücudun yağ, protein ve karbonhidratları sindirmesi için son derece önemli bir mineraldir. Hindi etinde aynı zamanda fosfor, magnezyum ve hindinin siyah etinde önemli miktarda demir bulunur. Hindi protein açısından da son derece zengindir. Protein kaynağı olan hindi etinin haftada 1-2 gün tüketilmesini öneriyorum.

2016’DA DAHA FAZLA BALIK TÜKET!

Kaliteli bir protein kaynağı olmasının yanı sıra, omega-3 içeriği ile yılın yükselen besini balık. Çünkü omega-3'ün kalp sağlığına olan etkisinin yanı sıra, kilo vermeye ve korumaya olan olumlu etkisi kanıtlanmış durumda.

SEBZELERİN RENKLERİNDEN FAYDALAN!

Koyu yeşil yapraklı sebzeler, kalp sağlığı için de önemli olan folattan zengindir. Kırmızı turuncu sebzeler ise antioksidan etkili beta-karoten ve laykopen içerir.

MEYVELERİN PORSİYONUNA DİKKAT!

Sınırsızca meyve tüketme diye bir şey yok. Meyveler şeker oranı yüksek besinlerdir. Porsiyonuna dikkat ederek tüketmeliyiz. Günde 400 gramın üzerine çıkmayın ve 2-3 ara öğüne bölüştürerek tüketin.

CİLDİNİZİ, SAÇ VE TIRNAKLARINIZI KORUYUN!

Parlayan bir cilde ve saçlara kim hayır der? Sanırım hiçkimse. O zaman günlük su tüketimimizi tekrar gözden geçiriyoruz. Günde 1.5 - 2 litre su tüketmeye özen gösterelim.  Su içmemek; kuru bir cilt, yıpranmış saçlar ve kırılan tırnaklar demektir.

KAHVE KEYFİ, METABOLİZMA KEYFİ!

Günde 2-3 fincan kahve metabolizmanızı canlandıracaktır. Şekersiz tüketeceğiniz kahvenizi saat 17:00’den sonra tüketmemeye özen gösteriniz. Bu saatten sonra alınan kafein uyku kalitenizi bozarak yağlanmanıza neden olacaktır.

2016’DA EGZERSİZİ YAŞAM TARZI HALİNE GETİR!

Düzenli egzersiz; kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, kanser, depresyon, tip 2 diyabet, osteoporoz ve kemik kırıklıkları riskini azaltmasının yanı sıra kas kitlesini koruyarak yaşam süresini ve kalitesini artırıyor. Kendinizi bu konuda motive etmekte zorlanıyorsanız kendinize egzersiz arkadaşı bularak grup aktivitelerine katılabilirsiniz.
2016 HERKESE SAĞLIK, MUTLULUK VE ŞANS GETİRSİN…

Bu haber toplam 1603 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 244. Sayısı

Adres Kıbrıs 244. Sayısı