1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yeni yıl kekiniz Şefler lezzeti ile… ŞEFLER PASTAHANESİ
Yeni yıl kekiniz Şefler lezzeti ile…  ŞEFLER PASTAHANESİ

Yeni yıl kekiniz Şefler lezzeti ile… ŞEFLER PASTAHANESİ

Yeni yıl kekiniz Şefler lezzeti ile… ŞEFLER PASTAHANESİ

A+A-

 

Zekai Altan

Akay Türker. Akay usta veya Sakya abimiz. Kıbrıslı bir lezzet ustası. Çok yakında makale olarak hem de TV programı olarak öyküsünü yazacağım biri... OTEM’de öğrenci iken Akay usta Dome Otel’in mutfak şefi idi. Öğrencilik yıllarımızda ve stajlarımızda hep yanında olduk. Bizi yetiştirdi. Ona minnet borçluyuz. Şimdi de yakın dostumuz. Dome Otel’den ayrıldıktan sonra kendi pastahanesini açtı. Şefler adı ile... Olacak o kadar. Bu ünvanını kullandı. Yakıştı da doğrusu. Toplum içerisinde bilinen biri... Tanınmış. Akay ustanın öyküsü de çok önemli. Mesleğe başlama öyküsü dinlenecek kadar önemli. Yani bu noktaya kolay gelmedi. Günü gelecek bu öyküyü okuyacaksınız ve izleyeceksiniz. O, bir Kıbrıslı lezzet ustası. Ve şimdi ona ait ailesi ile birlikte çalıştırdığı iki mekânı vardır. Eşi Hamide hanım ve kızı Dilek ve Cemil. Aile boyu Şefler’de çalışıyorlar. Şefler Pastahanesi KTHY’nın tam karşısında. Diğer yeri ise Şefler Grill House ve pastahane. Taşkınköy’de. Biz pastahaneyi inceleyeceğiz.

ŞEFLER PASTAHANESİ

Mekan yol üzerinde. Modern bir yapı. Çağdaş bir anlayış ile dekore edildi. Temiz ve hijyenik. Birçok kişinin tatlılarını aldığı ve günün belirli saatlerinde de takıldığı bir yer. Hem arkadaş grupları, hem de ailece gidilebilecek bir tatlı mekanı. Uzun bir vitrin ve içerisinde albenili pasta ve tatlılar. Kekler. Adeta canınızı çektirecek görüntüler. İç mekânda düz pastahane masaları. Burada oturarak tatlı ve pastanızı tatma şansınız vardır.  Bu mekânda birçok tanınmış sımayı görme şansınız da var. Burasının müdavimleri gibi… Hemen hemen her akşam buraya takılırlar. Başta hocamız Mustafa Şah.  Bu mekânda doğum günü kutlamalarını da yapabilirsiniz. Alan çok müsait. Dilerseniz doğum günü, sünnet, düğün gibi törenlerinizin tüm ihtiyaçlarını karşılayailecek kadar geniş bir tatlı, pasta, bastiş ve kokteyl ürün yelpazesi vardır. Siparişinizi verip evinize veya tören yerinize bırakılır.

TATLI YELPAZESİNDE NELER VARDIR

Sütlü tatlılar. Tiramisu. Benim favorim. Çocuk bisküvileri, çocuk mufinleri. Ve Kıbrıs’a özgü unutulmuş veya unutulmaya yüz tutmuş tatlılar. İçi dolu bunlardan biri. Kayık pasta. Yani gayık pasta. Ekmek gadeyifi. Ve birçok pastalar. Çukulatalı, neskafeli gato, soğuk cheese cake. Şarlot meyveli. Tümü de çok ama çok geniş bir yelpazenin parçaları. Şefler Pastahanesinde her türlü töreni veya töreniniz ile ilgili her türlü ihtiyacınızı giderebilirsiniz.  Günün her saati uğrayabileceğiniz bir tatlı mekânı. Canınızın çektiği herhangi bir tatlıyı veya pastayı alıp evinizde eşinize ve çocuklarınıza sürpriz yapabilirsiniz. Uğramayı ihmal emeyin. Güleryüzlü hizmet alabileceğiniz bir mekân. 


MÖNÜ
PASTA  ORTA BOY: 53 TL
PASTA KÜÇÜK BOY: 38 TL
YILBAŞI PASTASI: 50-60 TL
DİLİM PASTA: 7 TL
SÜTLÜ TATLILAR: 7 TL
ÇOCUK BİSKÜVİLERİ: 7 TL
İÇİ DOLU: 3,75 TL
KAYIK PASTA (UZUN): 3,75 TL
KAYIK PASTA (YUVARLAK) KG: 38 TL
BADEM EZMESİ  (ADET): 1,50 TL
KURU KEK: 24 TL

 

TEL: 227 8109
ADRES: KTH Yolları Karşısı –LEFKOŞA
SERVİS SAATLERİ: 07.00-22.30
PAZAR GÜNLERİ: 08.00 – 22.30

Bu haber toplam 1953 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 188. Sayısı

Adres Kıbrıs 188. Sayısı