1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Yeni tüzüğe oybirliği
Yeni tüzüğe oybirliği

Yeni tüzüğe oybirliği

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Tüzük Değişikliği Genel Kurulu gerçekleşti

A+A-

Ayşe GÜLER

 

Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği, Tüzük Değişikliği Genel Kurulu bu sabah gerçekleşti.
Üye kabulünden, üyeliğin yitirilmesine, Genel Kurul seçimlerinde yapılacak oylamanın şekline kadar dayalı bir dizi değişiklik içeren yeni tüzük oybirliğiyle kabul edildi.
Tüzük değişikliğinin onaylanmasıyla birlikte birliğin adı, yeni yasa uyarınca Kıbrıs Türk Gazeteciler Birliği Derneği oldu.

Divan oluşturuldu

Genel Kurul’da ilk olarak Divan oluşturuldu. Başkanlığı Sami Taşarkan, Divan Katipliği görevini ise Gizem Özgeç ve Simge Çerkezoğlu yürüttü.
Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’nde gerçekleştirilen genel kurul bu sabah saat 10.30’da başladı.
Genel Kurul öncesinde konuşan KTGB Başkanı Sami Özuslu konuşma yaptı.

KTGB Başkanı Sami Özuslu:
Medya içerisinde etik konularla ilgili ciddi sıkıntılar var

Özuslu, Yönetim Kurulu’nun bugüne kadar hayata geçirdiği projelerle ilgili bilgi verdi, yeni çalışmaları üyelerle paylaştı.
Özuslu, Genel Kurulu 2016 yılında değişen Dernekler Yasası’nın zorunluluğu olarak yapıldığını ancak bundan faydalanarak,  daha çağdaş ve demokratik tüzük hazırlandığını söyledi.
Kıbrıs Türk basınının ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu vurgulayan Özuslu, haksız rekabetin tanımlanması ve önlenmesi gerektiğine işaret etti.
Özuslu, medya içerisinde etik konularla ilgili ciddi sıkıntılar olduğunu söyledi, sürekli hizmet içi eğitim de gerekli olduğunu belirtti.

3 Mayıs’ta ortak etkinlik girişimi…

Bununla birlikte Kıbrıs’ta toplumlararası diyalogun geliştirilmesine katkı koymaya devam edeceklerini kaydeden Özuslu, Barış Gücü’nün bu konuda yeni bir girişimi olduğunu, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nde ortak bir etkinlik düzenlenebileceğini dile getirdi.

Özuslu, sürdürebilir ve daha kaliteli bir basın hedefinde olduklarını da vurgulayarak, “Medya emekçilerinin ve gelecekte çalışma niyeti olan öğrencilerin de daha iyi koşullarda çalışmasını istiyoruz” dedi.

Ayrıca Özuslu, şu anda lokalde devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle binanın üst katının 11 Temmuz Kıbrıs Türk Basın Günü’nde açılışın gerçekleşebileceğini aktardı.

Sembolik fidan dikimi…

Kıbrıs Gazeteciler Sendikası ile iyi bir diyalogun yakalandığını söyleyen Özuslu, önümüzdeki hafta sendikanın Pervolia’daki tesislerinde Yönetim Kurulu ve Komite üyelerinin katılımı ile karşılıklı sembolik fidan dikiminin gerçekleşeceğini de aktardı.
Özuslu, aynı etkinliğin Kıbrıs’ın kuzeyinde de gerçekleşeceğini belirtti.

Madde madde okundu, oylandı…

Özuslu’nun konuşmasının ardından tüzük madde madde okunarak, oylandı.
Yeni tüzük, oybirliğiyle kabul edildi.

Bu haber toplam 2179 defa okunmuştur
İlgili Haberler