1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yeni trend; ‘Personal Trainer’
Yeni trend; ‘Personal Trainer’

Yeni trend; ‘Personal Trainer’

Hayatınızda şayet hiç spor yapmadıysanız sizin bir kılavuza ihtiyacınız vardır.

A+A-

Fayka Arseven Kişi

 

Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde veya çoğu döneminde hatta şu an bile ‘ah şu kilolar’ deyip kendimizi spor salonunda veya beslenme uzmanında bulduk.

Kimi zaman hedeflere ulaşıldı, kimi zaman diyet de spor da rafa kalktı.

Şimdi ise yeni bir akım oluştu. Ne sporu es geçebiliyorsun ne beslenmeyi... Hedef sağlıklı yaşam...

Tam da bu noktada ‘personal tranier’ karşımıza çıkarak kısa sürede hedefe ulaşmayı sağlıyor. Ama beslenme tabii ki önemli...

Şimdi gelin, nedir bu ‘personal tranier’ hocamız Ramazan Çolak’tan öğrenelim;

ÇEŞİTLİ SPORLAR

İlk önce sizi tanıyalım, Ramazan Çolak kimdir?

1989 İzmir doğumluyum. İlkokul 3’ncü sınıfta spora başladım. İlkokulda atletizm ve basketbolda birçok derecelerim var. Ortaokul ve lisede atletizm yaptım ve futbola Cihangir Spor Kulübü’nde devam ettim. Üniversite yıllarında atletizm ve güreş (YDÜ) yaptım. KKTC adına milli takımla yurt dışında güreş musabakalarına katıldım, ülkemi temsil ettim. KKTC güreş liginde galibiyet krallığım var. Birçok başarıya imza attım. Üniversiteyi YDÜ Beden Egitimi ve Yüksek Okulu’nda okudum. 2009 yılında TC fitness antrenörlük kurslarına katılıp belge almaya hak kazandım. KKTC Vücut Geliştirme Federasyonu Atletik Fizik Yarışması’nda dereceye girdim. Bir çok spor salonlarında kurs alıp fitness üzerine çalışmalar yaptım. Crossfit, plates, aerobic, zumba ve trx grup calışmaları yaptırdım. Şu an Dietactics Clinicte personal trainer çalışmaları yapıyorum. Ek olarak Girne bölgesinde salonlarda personal trainer çalışmaları veriyorum.

Personal trainer nedir?

Kişisel antrenör demektir. Bireyin isteği doğrultusunda fiziksel değişimi kısa zaman zarfında planlı programlı bir şekilde sonuçlandırmak.

Neden personal trainer gereklidir? Avantajları nelerdir?

Hayatınızda şayet hiç spor yapmadıysanız sizin bir kılavuza ihtiyacınız vardır. Personal trainer sizi motive eder, hareketleri yapmak zorunda kalırsınız, vakit kazanırsınız. Daha fazla ilgi görürsünüz, sakatlanma riski olmaz. Amacınıza kısa zaman zarfında profesyonel bir sistemde ulaşırsınız.

“HERKES ÇALIŞABİLİR”

Personal trainer ile kimler çalışabilir?

Personal trainerin pahalı olduğu söylenir fakat gerçekte öyle bir durum yoktur. Herhangi bir spor salonuna yıllarca gidip amacına ulaşamayanlar vardır. Kulaktan duyma bilgilerle supplement (takviye) kullanımları yapılmaktadır. Daha kısa zamanda aynı ücrete hedefinize ulaşabilirsiniz. Personal trainer size yakın partner olduğu için sizinle her şekilde ilgilenir, motive eder, plan program derdinden sizi kurtarır. Siz sadece idman yaparsınız. Spor salonlarında size özel ilgi vermezler ve aylarca ödediğiniz aidatlar boşa gider. O yüzden salona gidebilecek herkes personal trainer ile çalışabilir.

Diet yapmak önemli midir? Personal tranier beslenme programı yazabilir mi?

Personal tranier çalışmalarında  beslenme çok önemlidir. Hedefin doğrultusunda karbonhidrat, protein, vitamin, mineral ve amino asit yüklemeleri yapılmalı. Personal tranier beslenme programı yazabilir fakat bu etik değildir. Çünku personal trainer  beslenme uzmanı değildir. Öğrenci % 30 egsersiz, % 70 beslenmeye dikkat etmelidir. Benim beslenme programlarımı  genelde Diyetisyen ve Beslenme Uzmanı Ela Müderrisoğlu yazmaktadır. Ben öğrencinin anotomik yapısını fizyoloji yardımı ile değişime ulaştırırım. Beslenme programı yazmıyorum.

 

 

Bu haber toplam 6692 defa okunmuştur
Adres Kıbrıs 308 Sayısı

Adres Kıbrıs 308 Sayısı