1. HABERLER

  2. DERGİLER

  3. Yeni Sezonda, Gençlik Orkestrası
Yeni Sezonda, Gençlik Orkestrası

Yeni Sezonda, Gençlik Orkestrası

Genç Yetenekler Production  Gençlik  Senfoni  Orkestrası  sezonu  Workshop ile açtı. Şimdi,  orkestranın repertuarına yeni eserlerin kazandırılmasının zamanı.

A+A-

Ersin KAŞİF

Yeni bir sezon ve yaz tatilinin ardından, yoğun çalışmaların başlaması, Genç Yetenekler Production Gençlik Senfoni Orkestramız’ın aynı heyecanla devam ediyor olması ve orkestrada çalan gençlerin heyecan ve isteği, görülmeye değer.  Geçtiğimiz günlerde orkestramızla, çok verimli geçen bir workshop gerçekleştirdik. Şimdi,  orkestranın repertuarına yeni eserlerin kazandırılmasının zamanı. ODTÜ Kalkanlı Kampüsü’ndeki üniversite salon konserinin ardından, Lefkoşa Levent İlkokulu bünyesindeki salonda verilen iki konser. Tabii ki, konuğumuz olan müzikseverlerden alınan güzel, yapıcı ve motive edici geri dönüşlerden sonra, daha seviyeli bir programın da zamanı. Elbette ki, böyle bir çoksesli senfonik orkestranın yönetiminde olmak da büyük sorumluluk gerektiren bir gerçeklik. Kuzey Kıbrıs’ın dörtbir tarafından, en yetenekli enstruman çalan gençlerin seçilerek alınması işleri kolaylaştırsa da, yaylı eğitiminin ve çalıcılığının zorluğu, kendini belli edebiliyor. Özellikle eserlerin ilk çalınışı ve o eserin duygusuna ulaşabilmek başta zorlasa da, sonradan ruhuna girebiliyor çalıcının. İyi bir orkestra yaratabilmenin en büyük sırlarından biri, orkestra elemanlarının ve tüm çalgı gruplarının birbirlerini iyi tanımalarını ve dinlemelerini sağlamaktır.

ESKİLER, YENİ YETENEKLERLE

Kalabalık bir ortamda birbirini dinleyip ve yine kendini ifade edebilen bir insanın sohbeti gibidir, çoksesli bir orkestrada çalıcı olmak. Sadece yeni repertuarın çalışılması değil, İşte böyle bir arkadaşlığı pekiştirmek adına güzel geçen zamanlar oldu diyebiliriz. Gençlik Dairesine bağlı, Lapta Gençlik Kampı’nda gerçekleştirdiğimiz workshop, güzel bir katılımla sona erdi. Bu sene repertuara Ludwig Van Beethoven’ın 9. Senfonisini (Ode to Joj) ekliyoruz. Georges Bizet’in çok bilinen ve sevilen Carmen’in bölümlerinden Toreador’s Song artık orkestra repertuarında. Bu sene orkestramızı yalnız bırakmayacak güzel sesleri ile renk katacak vokal sanatçılarımıza da eşlik etme fırsatı bulacağız. Çok değerli Kıbrıslı sanatçı ve şefi Oskay Hoca’nın orkestra ve koro için düzenlediği “Yesterday” repertuarda. John Lennon ve Paul Mc Cartney’i en güzel şekilde hatıralarda ve sahnede yaşatmak güzel olacak. Henry Purcell ve Georg Philipp Telemann’ın Suit’leri ise melodilerinin akıcılığı ile orkestramızda yaşatılacak melodiler arasındalar. Yeni konserlerde buluşmak üzere!

Bu haber toplam 1782 defa okunmuştur
Etiketler :
Adres Kıbrıs 384 Sayısı

Adres Kıbrıs 384 Sayısı